kärlekskryPEVA

Vardagen som mamma till Edwin med klumpfot(PEVA) och mer därtill.

PERINEALSKYDD!!

Kategori: Allmänt

Efter uppdrag granskning denna afton så har jag nu skrivit i min förlossningsplan att jag vill ha en BM som har utbildning och erfarenhet av perinealskydd. Jag tänker banne mig inte få någon sfinkterruptur!!!

Jag älskar onsdagars tv-tablå. Det är UG, Kalla Fakta och Sanning & Konsekvens, bara bra med dokumentärserier som alltid har nyttig information!

Ja, nog om detta. Adjöken

INGEN LUST

Kategori: Allmänt

Ne usch va otaggad jag är på allt. Skola, jobb, blogg ja.. allt! Inget känns kul och allt känns så otroligt omständigt och bedrövligt. Jag har dessutom blivit smittad av förkylning från babe så snorig, tårögd och andfådd är jag hela tiden. Trött och slö i kroppen är ju nånting som blir kroniskt när man blir gravid men uschanimej så jobbigt det är att vara höggravid och i början på bli förkyld. Känns ba skrutt..

Lite självömkan på schemat innan det är dags för att klä sig se pass att jag klarar gå fram och tillbaka till Böleäng och jobba ett par timmar idag. Har dessutom handling, städning, renbäddning, och bokinköp att försöka hinna med samt att dra upp smilgroparna och vara människa ett tag. Känns otroligt jobbigt just nu med allt. Suck.

Ner i sängen och se mer Vampire Diaries och sen lite Greys Anatomy innan dagen börjar på riktigt.. Farväl-

KLAPPAT OCH KLART!

Kategori: Allmänt

Nu är det en julklapp bort från att vara komplett i våran lilla klapphöra i köket! GUD SÅ SKÖNT! Jag har köpt papper idag och slagit in klapparna vi köpte igår så nu rackarns rabarber är det nog fasiken inge mer som behöver slås in! Eller jo.... GIVETVIS. Jag har ju Darlings klapp(ar) kvar. Det är så svårt att hitta nånting till han, jag ångrar nästan att han fick allt på födelsedagen, nu har jag ju inga presenter kvar att ge :P Jag får försöka hitta på nå skoj till älsklingen min.

Nu snöar det ute också? Vattahäck? Eller är det regn? Noga då, jag kan inte gå ut nu i alla fall. Tänkte  vila min stackars rygg som tagit mycket stryk och sen ska jag köra en sväng med dammsugaren och köra en diskmaskin innan jag börjar med läsningen inför morgondagens skola.
Det kommer bli väldigt intensivt nu. En 150 poängs kurs på 16 dagar, inte lätt att hålla takten då inte! Eller så går det superbra, jag hoppas på det för jag vill hinna göra klart den kursen innan nedkomsten <3

Måste försöka läsa och  logga in på F-kassan idag igen också. Jag ska ju jobba 4 dagar i månaden hade jag tänkt under min mammaledighet så jag ska se hur det kan bli med kosingen då och om babe ska ta nån ledighet i veckan eller hur vi nu ska göra. Vi får se, jag återkommer.

Nu måste jag dö av ett tag, adjöken!

HEKTISKA HEKTON

Kategori: Allmänt

Ja det blir kursstart idag, föreläsningar imorgon, möte med VIVA vägledning för att meddela om min paus nästa termin och mitt intresse att distansplugga igen.
Det blir även jobb på onsdag, lycksele på torsdag och skola igen på fredag. Heja heja!
Babe ska opereras på torsdag så vi ska till Lycksele tidigt tidigt på morgonen och sen blir det hemgång och en veckas vila för min prins så gissa vem som får springa som uppvaktare i en veckas tid? Jo ni! JAG!
Men det gör jag så gärna!

Så innan dagens kursstart är det väl kanske en idé att klä på sig och kleta på ett ansikte? Jag funderar på om jag ska köpa mig en julduk och ha lite julfint i köket? Men jag vet inte, känns extremt jobbigt.. Hur som haver.. Ha en bra dag. Adjöken adjö!

SLITEN KRIGARE

Kategori: Allmänt

Ja fy bövulen så extremt trött jag är! Igår blev det en resa på ikea och självklart så stannade vi till ett par gånger på vägen. B.la i Nordingrå där vi satte lite ljus på en grav, otroligt fint var det där så nu när vi vet vars den ligger så kan vi göra det till en vana att alltid stanna där när vi åker neröver. Sen stannade vi givetvis hos min mormor och morfar, lika glada som vanligt blev dom och lika kul som alltid är det att träffa dom också.
Vi kom hem kring 21 tiden och då hade vi varit iväg 12 timmar från vårt hem, gud så skönt det var att vara hemma!!
Trots attt vi va cp less, trött och mör så kunde vi ju inte låta bli att fixa ihop allt vi hade köpt. Det kliar bara i fingrarna när vi köpt nått nytt så givetvis började vi med monteringen av den nya malmbyrån och jag har satt sista tuchen i barnrummet. Det ända vi har kvar är att borra lite så jag kan sätta fast fästet på lövet vi har införskaffat som sänghimmel till skrutten vår ;)
Det är så mysigt där inne nu att jag nästan vill bo där själv :D Barnrum hell to the yeah!! :D

Idag blir det ett par timmars jobb. Jag har lovat min dam, hon jag är ledsagare åt, att vi ska knata på julmarknaden på GS. Det är förhoppningsvis mest folk nere i centrum så alltför trångt blir det väl inte men det blir väl lagomt :D Sen ska jag hämta ut en ljusstake som jag ska få sätta fyra långa lila ljus i och ha som adventsstake, lite jul kan vi ju ha här fastän jag inte pyntar nånting ;)

Men nu måste jag ta mig en macka innan jag orkar klä på mig och göra mig i ordning för jobbet. Adjöken adjö!

BETTY BEEMER

Kategori: Allmänt

Babe har köpt en ny bil, en till BMW. Vi har varit utan bil i 5 dagar knappt och den gamla pärlan var ju också en beemer så det känns bra att komforten är med oss igen ;)
Jag trodde inte det skulle bli något bilköp riktigt än men tydligen så blev det så och nu känns det lite lugnare inför december månad.

Har börjat grubbla mer på om jag kommer att vara förberedd med väskor och all packning mer än om jag kommer att klara livet som mamma. Konstigt...?
Jag vill bara vara så förberedd som möjligt och det är på alla lägen.

Lilla bebis väskan är i alla fall klar. Min väska är halvklar och pappas väska är inte alls klar. Det jag behöver tillföra i min väska är amningsbh, bindor, stickan, möjligen bröstpump samt flaska och så var det nå mer som jag inte kommer på nu :P
Pappas väska blir likamed matväskan. Eller kanske t.om bara en påse. Jag ska ladda upp med mycket shakes, alltså typ gainomax, nutrilett och lite bars samt julmust som är väldigt viktigt och saftig frukt! Givetvis måste jag fylla på med lite onyttigheter såsom dextrosol och lite snarra till pappsen så han klarar sig genom alla timmar på sockerchocker ;) Men det löser sig.. Väl??


Imorgon ska vi i alla fall på utflykt! Det blir investering i barnrummet och hallen samt lite klappar och chip/chop så är vi klar med nästan allt inför julen! trevligt va!?
Men eftersom det blir en tidig morgon så tror jag att jag tänker vika in nu. Har fått se min favorit MOA LIGNELL gå vidare i IDOL så nu är jag nöjd.
ADJÖ

I WONT LET GO

Kategori: Musik

Det här hämnar på BB listan också. GUD vad jag längtar tills jag får nöta alla underbart braiga låtar jag har lagt över på stickan! Åååh, bebis kom kom!!

THE GIRL

Kategori: Musik

Jag älskar den här låten. Jag har definitivt lagt in den på min BB-lista ;) 

SJUKLING

Kategori: Allmänt

Ja darling har blivit sjukling och jag har just blivit klar med min andra kurs på detta omvårdnadsmörker. Blev såklart godkänd i Medicinsk Grundkurs och det känns förträffligt bra! Satsade inte stenhårt där så jag är nöjd med det jag lyckades med.

Det blir dock ingen Ikea resa för oss imorgon.. Känns jättetråkigt, vill mest bara lägga mig på rygg och sparka och skrika och kanske fälla ett par krokodiltårar men vad gör det för nytta..? Jag får väl gilla läget och se fram emot ännu en helg, i Umeå.. Själv... Ååh, kill me now?
Jag hade verkligen sett fram emot en resa någonstans för jag är så jääävla less på denna smutsiga stad men nähää då.. Det får väl bli nästa år kanske.
Babe ska väl antingen ut och slira i helgen eller åka iväg på sin lilla resa för att hitta någon bil så likt förbaskat kommer jag bli solo... Funderar på om jag ska lägga mig i ett dike och se om någon märker att jag ligger där bara för att.. Kanske det blir lördagsplanen??
Annars är det ju faktiskt bak som kan göras, loppisar att gå på och julmarknader som börjar i helgen och jag ska lix jobba på söndag så... Heja heja!

Lagomt bitterfitter man är nu då. Jag skulle aldrig ha ätit den där kexchokladen, tål den inte men god som tusikken var den!

Nu ska jag gå och sura någon annanstans. ADjö!

VIRRPANNA

Kategori: Allmänt

Jag är så yr i skallen! Mer än vanligt v s.
Igår missade jag ett viktigt möte, var helt inställd på att det var på torsdag, alltså idag, men ack så fel jag hade. Jag höll på missa BM, hade det inte vaarit för påminnelserna dom skickar ut på sms så hade jag glömt bort det. Jag trodde hela gårdagen att det var tisdag, idag känns det som fredag och jag har helt glömt bort vad jag skulle göra idag!! Jag brukar vara yr i bollen men jag har alltid koll på vad jag ska göra ju! Suck.

Skallebank har jag också och det känns inge trevligt alls att behöva kliva utanför dörren idag.. Tror att jag ska endast gå och köpa ett frimärke och sen får det vara nog för dagen. Hem och läsa på tills provet imorgon blir nog det andra mest ansträngande saken jag gör idag. Känner mig helt lost och fucked up i skallen faktiskt. Är det vanligt eller är det bara min adhd som förvärrar vissa dagar för mig? Hmm...
Preggo-skalle kanske?

Ne usch.. Jag vill lägga mig igen, mitt huvud gör för ont. Hejdå

MOJS

Kategori: Allmänt

Jag har extremt tråkigt. Är ensam hemma, babe är och leker på megazone med nån chompis.
Jag har gjort skolarbete, sett mina serier och njutit av det hemmagjorda rotmoset damen skickade med mig. Jag har även hunnit hetsäta lite glass och frysta hallon så nu mår jag mest bara illa men känner för att äta nånting annat för att jag har så  sjukt tråkigt.
Vad ska jag göra nu dÅ!?!?!?

Har planerat julklappsinköp, skrivit Ikea listan, skrivit klart förlossningsplanen, fixerat listan över inköp som jag behöver innan bebis kommer samt gått igenom min gamla lönespec. som jag ser att jag blivit lurad på ett par tusen! Känner mig mindre nöjd och väntar på att mamma ska höra av sig med lite info om vem jag ska prata med på Kommunal i Umeå för att få ordning och reda på detta, tänker verkligen inte låta dom ta 2000 spänn av mig utan en rejäl fajt!

Annars så är det jobbigt att va gravid, är dyngtrött hela tiden så nu får det gärna vara över. Urkel...
Trött och klen som man är så ska jag leta mig tillbaka till soffan och fosterställning. Längtar till U.G eller Sanning el Konsekvens börjar p tv så man får nått vettigt att se på. Glee i all ära men usch va less jag är på alla övertaggade superglada och smöriga människor i alla serier.

Ha de!

BM 35+5

Kategori: kärlekskrypet

Jag älskar min barnmorska, hon är så mysig! Allt känns så bra när man är där och tjattrar lite :) Även om jag skulle bo på Ersboda om jag får ett till barn så ska jag söka till Tegs MVC och be att få henne, hon är awesome! För att skryta lite extra om henne kan jag säga att det var hon som startade upp den där kursen på förlossningen som man får gå på för att se och höra lite mer så man är förberedd när man kommer in. Gå en rundtur och så där, det är min BM som fixat det ;) JUPP!! :D

Efter mitt besök idag så har vi konstaterat att bebis mår bra, helt fixerad är den lilla krabaten så det är ju positivt. Hjärtat dunkade på i 130 och som vanligt så slår den bakut när vi lyssnar på hjärtslagen så ett litet God Morgon, i form av sparkar blev det också ;)
Mitt blodtryck låg på 108/60, så det var definitivt högre än förra gången men det är fortfarande lågt så det ser fint ut. Mitt järnvärde var dock väldigt lågt så nu måste jag käka dubbla piller Niferex om dagen, jippie.. Stenhård mage here I come.. Men det är för mitt och bebis bästa. Förhopningsvis hjälper det mot min trötthet, är ju extremt trött nu. Somnade mitt på ljusa dagen igår och det har jag nästan aldrig i mitt liv gjort så jag hoppas kunna bota det med lite mer järn ;P

Sen har vi surrat lite om amning, förlossning, smärtlindring och vistelsen på sjukhuset. Hon jobbbar ju även på förlossningen så jag hoppas verkligen att jag är inne samtidigt som hon jobbar, det skulle vara drömläget verlkligen!
Annars så har jag blivit lite tyngre, sen jag skrev in mig har jag bara gått upp 5 kg men från det jag egentligen brukar väga så har jag gått upp 7 kg så det blir väl något kilo till och sen får bebbe komma ut.
Jag var tydligen praktexemplet på någon som låg perfekt på kurvan också så det känns ju bra.

Så där ja! Nog om skryt om mig och min BM. Jag ska skicka in papperet tll F-kassan idag när jag går ner på stan och sen är det nästan klart också.

Ha en bra dag!

LUCKY LUCKY LUCKY!!

Kategori: Allmänt

Gud, jag blev så otroligt glad nu när jag loggade in på fejset och såg att jag fått ett så efterlängtat svar från en person som betyder grymt mkt för mig! :)
Nu kommer jag klara av jobbiga dagar mycket lättare, gud va glad jag blir :D :D
Allt känns möjligt just nu! :D Perfekt att börja dagen såhär :D

Jag satt och läsa lite om föräldrapeng och SGI och skit på F-kassans hemsida igår... Jag måste verkligen vara praktexemplet på en dum blondin. Fattar fan ingenting! Darling fick läsa och försöka förklara för mig men det är som att poletten fortfarande inte vill falla på plats. Jag måste ju vara skitkorkad. Helsikket vilket mörker det är med det där med föräldrapenning och SGI och om man studerar och allt sånt. Ska surra lite med min BM på torsdag och kolla om hon är nå klokare, annars vet jag inte vad jag tar mig till.
Men det jag tror mig ha förstått nu är att jag skickar in mödraskapsbeviset? till dom och dom beräknar vad jag har rätt till och sen är det jag som planerar hur jag ska göra? Rätt??

Vi ser väl, det spelar ingen roll för jag är sååå glaaaaaaaaaad!!!!!!! :D Ha en bra dag, jag ska till skolan och sen jobba ;) Adjöken adjö!

VÄNNER

Kategori: Allmänt

Jag har tänkt mycket på det här med vilka vänner man har. Jag lovar att det verkligen märks vilka som påstår sig vara ens vänner när man är gravid! Bara det att man inte kan styra fest, supa eller vara ute och skämma ut sig på krogen gör extremt mycket. När folk inser att dom tappat en lägenhet att efterfesta i så försvinner en hel drös människor. När dom sen inser att man är en sån som vill ta det lugnt och kanske spela bingolotto eller promenera en kväll så är man verkligen inte kul alls!
Sen när man börjar bli så tråkig att man missar alla häftiga fester och event i denna lilla skitstad så är man verkligen död för dom.
ROLIGA MÄNNISKOR.

Dom som står kvar och inte försvinner är ju en handfull människor men det är också allt som behövs. Jag behöver inte alla flyktiga kontakter som man bara känner för att man t.ex festar. Nej usch nej! Jag har mina bästa vänner precis bredvid och där vet jag att dom stannar för ett väldigt långt tag framöver. :)

Jag saknar inte alls att supa, festa, slira, vara bakis, spendera en högklackad kväll på krogen och inte komma ihåg ngt dagen efter.. Nej usch nej. Jag kan däremot sakna att ta ett vinglas eller en öl, men inte så att jag vill bli full. Utan bara för den goda smakens skull. Sen är det så himla mysigt att få ta ett litet vinglas i soffan, tända ljus och lyssna på musik tillsammans med älsklingen så det är verkligen något jag ser fram emot att få göra igen, nästa år någon gång ;)





Här har jag min bästa vän i brudklänning och en annan mycket fin vän bredvid. :)

MOBIL

Kategori: Allmänt

Jag är på jakt efter en färgglad och spelande mobil till spjälis. Någon som har något bra tips om vars det kan finnas en sån som inte kostar skjortan? Och med det menar jag barnens hus och babyproffsen. ;)
Jag kanske ska kika in blocket och tradera lite mer..

Äsch, jag har som inget vettigt att säga. Är lite luddig i skallen och skulle egentligen behöva läsa igenom kapitlet som vi ska ha redovisning på idag, jag är för laaaaaaaaat. Jag känner ändå att jag kan det mesta, det handlar ju inte om så svåra grejor.
Kanske ska ta mig en macka och oboy så jag piggnar till och blir lite lättare att handskas med ;)

Adjöss

NEW DAY, HURRAY!

Kategori: Allmänt

Gud så skönt med en ny vecka! Jag längtar nästan till varje måndag, det är skönt att få tillbaka rutinerna och allt det man gör på veckorna, är jag ensam att tycka så? Nääe, det kan jag inte tänka mig :)

Helgen har varit lugn faktiskt. Vi har sålt bilen så nu är vi utan bil, IGEN. Babe har råkat supa bort räcercykeln jag bruka cykla på och det är dessutom punka på hans cykel så nu tar han sig inte till jobbet. Förhoppningsvis hittar vi en bil i veckan och kan köpa den för vi ska ner till Sundsvall kommande helg och traska runt på Birsta och Ikea. Muy bien! Äntligen blir det efterlängtade resan av!

Jag har börjat känna mig väldigt äcklad av mat på sista tiden. Det är mer fika som gäller för mig men helst bara på morgonen. Dunderfika till frukost och sen är jag som nöjd hela dagen. Jag måste ju äta men fasiken vad det tar emot. Känner inget sug efter något och det är ju lite tråkigt. Blir som inge kul att laga mat eller så heller.. :/ Bebis måste ju få massa näring och proteiner som är bra och det får den ju inte om jag bara ska fika massa fil och flingor eller kräm så jag hoppas jag får tillbaka aptiten snart.
Har som egetligen inte haft någon större aptit under denna graviditet men äta måste man ju göra ändå.
Ja ja, det blir nog bra.
Nu måste jag lägga  mig igen och se lite Glee och 90210 innan jag orkar med att städa ;) Adjöken!

DÅTID vs NUTID

Kategori: Allmänt

Jag gillar inte att tänka tillbaka. Eller, jo självklart är det ju kul att få minnas alla roliga och tokiga saker man  har varit med om tillsammans med vänner, det tycker vi nog alla. Lika kul är det att råka stöta på någon gammal bekant och blicka tillbaka på de goda tiderna man hade tillsammans då, MEN i det stora hela så är jag inte det minsta förtjust i att tänka tillbaka. Vill inte alls minnas hur livsstilen såg ut, hur umgänget var och hur solklart korkat man betedde sig. Jag är så väldigt inte stolt över mitt gamla jag och det vill jag försöka glömma hela tiden. Vill inte bli påmind om hur man var, såg ut eller betedde sig. Det är så grymt pinsamt. Jag hoppas det aldrig någonsin kommer fram så vårt lilla barn får höra om det.
Jag kan ibland inte förstå hur jag resonerade!? Bara med tanke på hur jag var i skolan och betedde mig där till hur jag har varit på vissa jobb och ända fram tills jag träffade den människan som kunde göra människa av mig; Erik.

Jag hade förmodligen inte varit lika superkorkad som för flera år sen men jag hade definitivt inte gjort de radikala förändringarna jag gjort nu OM det inte hade varit för min drömprins.
Förstå hur glad jag är att jag slipper tänka tillbaka, jag slipper bekymra mig om hur jag ska ta mig framåt i förbättring och jag slipper all onödig skit! Framför allt slipper jag alla människor som suttit som nå parasiter på livsglädjen!
Nu har jag min prins, vårt barn och bara underbara tider att se fram emot!
Känner verkligen bubbel och sprattel i hela kroppen när jag tänker på det. Känner mig verkligen som en jackpott vinnare! Jag fick det bäst, jag fick största och bästa vinsten.
:)

Jag kan sitta i timmar och skriva sånt här tjejigt-smörigt strunt, men det ska jag inte göra. Jag ville bara dela med mig och det gör jag bäst här på la bloggo ;)
Darling är ute och slirar så jag får nöja mig med ensamheten och mina frysta hallon tillsammans med isvattnet att mysa med i lyckans tecken. Men det gör inget, inte ikväll iaf ;)

Ha en bra lördag natt! Adjöken adjö!

PREGGO UTMATTNING

Kategori: kärlekskrypet

Ja riktigt utmattad känner jag mig nu för tiden. Det är så ovanligt för mig att känna så. Fysiskt utmattad alltså... Jag kan känna någon enstaka gång psykisk utmattning men det är ändå kroppen som protesterar mest. Helt sjukt. Min adhd känns nästan aldrig av när man är gravid. Lite skönt på ett sätt men ganska jobbigt på ett annat, just med tanke på att jag är trött och inte orkar lika mycket. Det är något ovanligt för mig. Hoppas det ställer sig till rätta efter förlossningen, vill ju ha tillbaka min energi och fysiska ork! Nog för att alla muskler har flytt fältet men så länge viljan och orken framför allt, finns så finns det ju snabba möjligheter att få tillbaka dom.
Är jag såhär sliten tiden framöver så vet jag inte hur jag ska klara mig. USCH va jobbigt!

Vi är i alla fall inne i vecka 36 nu. Pirrigt värre att komma så nära the due date ;) Vill helst hinna med att göra bort skolan sen får det braka till och bebbe får komma ut. Sjukt skönt värre! Hade dock helst vilja hinna med Vincents lilla dop innan den kommer, och helst nyår också.. Så.. 2.a januari passar väl bra? :P Jag tror den tittar ut därikring. :)

Näe, jag måste lägga mig igen. Är alldeles för trött för att va vaken nu. Usch bara.. Tjofadderittan!

SVÅRT

Kategori: Allmänt

Nu har vi en redovisning kvar av denna kurs och sen är det bara att läsa igenom boken, gå och skriva provet om en vecka samt gå på dom obligatoriska föreläsningarna och sen är jag klar med den. Great! Då börjar vi med sista kursen för denna termin och det är Social Omsorg.
Jag måste ner på Viva Vägledning och säga till dom att jag måste ta ett studieuppehåll åtminstone vårterminen. Vill ju helst börja plugga till nästa höst men vi får väl se. Istället så tänkte jag att jag skulle läsa på distans vissa kurser och det borde väl fungera ganska bra. Det är ju ändå i början dom små liven, förhopnignsvis, sover som mest så då borde jag väl få lite tid att plugga in några små kurser?

Har en lugn helg inplanerad också. Bejben kanske måste jobba så då blir jag solo, återigen denna helg, men det gör mig inte så mycket. Det börjar ju som dra ihop sig och jag tänkte att jag skulle färga fransar och bryn så man inte är helt likblek utan smink. Mina hårstrån är ju så ljusa så man ser nästintill ut som ett cancerbarn om man inte målar sig.
Men vi får se. Tänkte försöka göra bort lite fler klappar också. Vill ha allt gjort i tid känner jag. Det är så jobbigt att stressa och särskilt nu!

Vi får se. Jag ska se A Little Bit of Heaven och vila ryggen innan dammsugningen, ha det!

LILA OCH GRÅTT

Kategori: Allmänt

Jag brukar ha ett färgtema på mina paketinslagning varje jul. Förra året var det metallicrosa papper och svarta snören och detta år blir det gråa papper, med mönster och metallic samt lila snöre. Underbart moderiktigt kan jag lova att det blir ;)

Har inköpt en klapp till en av småsyrrorna idag så nu är det ännu mindre klappar kvar. Perfekt!
Har dessutom köpt mig ett fint nytt nagellack, tyckte jag förtjänade det, så nu blir det minsann att kleta på naglarna ikväll! Lovley!

Har kollat på amningsbehåar idag också men hittade som inga jag tyckte kändes bra. Någon som har lite tips på vars dom bra amningsbehåarna finns? :P

JULKLAPPSTIPS

Kategori: Allmänt

Jag älskar att göra saker med bilder, typ collage och sådant så mitt bästa julklappstips är givetvis att knata in på smartphoto eller photobox och fixa något fräsigt med hjälp av bilder. Det kan vara en kopp, musmatta, eller varför inte en kalender av olika slag? Själv har jag gjort en bordskalender med mycker underhållande bilder till en av mina nära och kära. Det kommer göra succe! ;)
Däremot, efter att ha bränt alla mina egna ideér på babes födelsedagspresenter så känner jag lite panik över vad jag ska ge den underbara människan.
Jag har ett paket kvar och 2 jag ska beställa men det är som egentligen inga paket av nytta. Är det någon som har några tips på vad ni ska ge era karlar?

Till födelsedagspresenter så fick han en skjorta, kalsonger, parfym och lite andra saker jag inte tänker skriva upp :P
Så det går ju givetvis bort på julklappslistan. Men vad kan man ersätta det med?

Tänkte knata ner en sväng på stan idag och fixa med diverse små saker jag behöver få gjort sen har jag massa plugg till morgondagens redovisning att fixa så min torsdag blir ganska lugn och enkel. Ska tvätta och spela bingolotto ikväll dessutom så ännu lugnare blir det då. Funderar dock på om jag ska baka lite brownies, har ju fortfarande inte gjrot det :P

Ajha, mer mat till preggot! Adjöken!

HAPPY BIRTHDAY

Kategori: Allmänt

Hur svårt kan det vara att komma ihåg den mest sjunga låten någonsin? Jag må han leva!!
Det var verkligen hjärnstopp för mig imorse när jag skulle fira min
drömprins som fyller 24 idag.
Jag hade gjort en liten födelsedags-fikabricka med ljus och hela köret och skulle knata in för att sjunga en liten truddelutt så go-karln vaknade, men tror ni jag kom på vad jag skulle sjunga? Näe.. Istället så blev det, "hoho, baby, god morgon god morgon på lilla födelsedagen".
SMIDIGT.
Den ända låten jag hade i skallen var "God morgon, God Morgon, hör fåglar sjunga glatt" och sen trillade den här låten in "Jag är en liten underlat som får så dåligt med mat, för dom jag bor hos för dom jag bor hos dom är så snåla."
Inte riktigt födelsedagsmaterial, men vi hade ett trevligt uppvaknande ändå ;)

Nu har jag gjort bort dagens skola och ha dessutom hunnit med en sen frukost för jag hann inte med någon mat i morse så lite vila innan det är dags för jobb antar jag.
Måste nog vila efter jobbet också om jag ska orka med kvällen. Vi ska nämligen på Taj Mahal på en 3 rätters middag och sen blir det bio. Jag som är tröttast i världen mest hela tiden får det nog kämpigt att försöka hålla mig vaken. Måtte det bli en häftig film vi ser.

Nu måste jag äta lite mer och vila lite. Adjöekn adjö

V.35

Kategori: kärlekskrypet




Jag älskar bilderna man tar framifrån! Man ser ju helt gigantisk ut ;P

CUPCAKE!!

Kategori: Allmänt



Såhär fina blev mina cupcakes! Första ggn jag testade på det ;)

BULLFEST

Kategori: Allmänt

Ja idag blir det inget jobb tydligen, och skolan har vi redan gjort bort. Gud se duktigt!
Istället blir det bakning på schemat! Har handlat så jag kan baka bullar och cupcakes. Darling ska nog få ett fint uppvaknande imorgon ;)
Jag ska fota mina mästerverk sen.
Jag tror jag ska göra som jag gjorde till alla hjärtans dag, att jag flätar bullarna och formar dom till ett hjärta och sen en chokladcupcake med rosa/lila små hjärtan på och ett ljus i samt ett glas mjölk och vips så myspys det blir för älsklingen att vakna upp! ;)
Kanske ett kort och ett paket ska han få också så han känner sig manad att skynda sig hem från jobbet så vi kan öppna fler paket och gå ut på fin middag på Taj Mahal. 3 rätter har jag planerat att det ska bli.
Vem fick det bäst? ;)

Nu har jag fått min lilla energikick som jag behövde så nu är det bara dags att börja med allt! Tjoflöjt!

INTENSIVKURS

Kategori: Allmänt

Ja nu blir det inte mycket fritid över! Har klämt in en kurs på 100 poäng på 10 dagar, då är slutprovet inräknat. Helt sjukt mycket plugg! Och sen har jag ju jobb också att sköta!
Vi ska göra bort alla 3 lärarledda redovisningarna denna vecka så redan idag har det börjats med planering, upplägg och diverse. Nu tänkte jag sätta mig och skriva 3 sidor om könsstympning och rasism. Kul va? Mmm.... Men det ska nog gå bra.
Imorgon bitti har vi träff för att göra ett collage om svenska kulturarvet och sen är det bara att gå igenom allt vi ska redovisa inför kommande dagarna. Det blir massa saker det.. Oj oj..

Jag ska ju som sagt hinna med jobb och darlings födelsedag också samt ett möte och lite julklappshandling men vi får se vad prioriteringarna hamnar.

Ha det!

MONDAY MORNING

Kategori: Allmänt

Ja nu är det ännu en vecka närmare jul, BF och slutet på året. Gud se skönt! Ser verkligen fram emot detta avslut som är inplanerat detta år. Underbart värre!

Idag börjar jag en ny kurs, Människan Socialt och Kulturellt. Hoppas att det är mycket hemma plugg för jag har jobb och möten i veckan och nästa vecka som jag skulle behöva utföra så det hade varit fint med lite ledighet. Sen har jag ju min älskling som fyller hela 24 år som ska firas, men icket för än på onsdag!
Har inte planerat in så mycket, det blir lugnt, mysigt och lagomt med paket. Lite humor och kärlek är temat såklart ;)

Sen har vi bara madrasserna kvar i lilla spjälsängen och vips så är vi klara med det lilla söta rummet. Har skaffat en liten fönsterlampa som passar ypperligt bland blommorna och om jag bara får tag i sakerna som jag ska låna av Janita så är allt komplett. Har t.om packat väskorna våra så nu ska jag ta itu med pappa/mat väskans planering av innehåll. Tror det blir mycket shakes och julmust som kommer hamna där men det är lix så super smarrigt och bra så det blir perfekt! ;)
Vad hade ni i era BB väskor? Några tips kanske?

Ha en fortsatt bra dag, nu väntas påklädning och sminkning! Adjöken adjö!

LOPP-LISA

Kategori: Musik

Ja då har ännu en helg blivit avverkad. Har gjort bort att köpa skolböcker, gå på loppis, hämta paket och dona med det som skulle göras. Hittade ett fynd på loppisen och jag hittade dessutom en väldigt gammal kompis som verkligen har gjort en life u-turn, jag är så glad för hans skull! Så otroligt trevligt att stöta på honom!
Sen träffade jag en annan gammal kompis som jag verkligen uppskattade samtal och sällskapet av, det var long time no seen. Alltid kul att stöta på gamla rävar som förgyllt ens liv en gång i tiden, :)

Sen har jag mest tankarna bortsvävade hos dom som behöver det mest just nu. Kan inte sluta tänka på det hemska som händer, usch usch.. :(
Vill göra nånting men det går inte. Vi får bara hålla fast vid hoppet om det bästa.

OERHÖRT TRÖTTSAMT

Kategori: Allmänt

Jag är så sjukt megatrött att jag vet varken in eller ut! Oj va jobbigt! jag är absoolut inte van vid detta, uschanimej!
Jag somnade iofs vid halv 3 så det kan ju vara en förklaring till min trötthet. Har varit uppe flera gånger redan och vaknat av hemska drömmar men jag känner att det inte är lönt att somna om nu. Kommer ju vara lunch när jag vaknar då och bara tanken att vakna vid lunchtid gör mig panikartad!

Ska hämta skolböcker idag samt kika på ännu mer klappar och sen blir det att hämta ut ett paket till lilleskrutten vår, och till sist blir det MYS !! :)

Ha en bra dag alla nyfikna ;)

VÄNDNINGEN

Kategori: Allmänt

Har fått höra en så otroligt hemsk sak ikväll.. Det värsta tänkbara! Det man inte önskar att någon behöver gå igenom nånsin! Det som är så ofattbart att det inte är sant...
Så jävla tragiskt och förfärligt... Jag visste inte vars jag skulle ta vägen när jag fick höra det. Trodde först inte på att det var sant men det är det ju..
Usch, det ända man kan hoppas på är att trots den ofattbart svåra situationen så finns det något typ av hopp för en fortsättning.
Tankarna går ut till dom människorna som måste vara med om det värsta som finns. Tankarna går särskilt till dom personerna jag fått höra om ikväll.
Jag ryser i hela kroppen av denna förfärliga situation. INGEN förtjänar detta.

SÅ MYCKET BÄTTRE!

Kategori: Allmänt

Ja tjoflöjt vilken annorlunda helgdag det här blev för våran del! Normalt hade vi väl åkt runt i affärer och köpt massa saker, gått på loppisar och dona på och endast slappat med skräpmat, film och gotta.
Istället blev det upp klockan 10, skönt med en sovmorgon, och vi åkte på Ö&B för att handla till bilmeket som darling har jobbat intensivt med hela dagen. Själv har jag köpt mjöl så jag kan baka imorgon och schampo balsam till BB väskan.

Efter den trippen så blev det jobb med bilen som sagt, för darling och själv knatade jag ner på stan i hopp om att finna julklappar så jag slipper vara med i värsta ruschen!
Jag hittade en klapp till Eriks mamma och en klapp till Erik som jag inhandlade.
Det var ju så grymt mycket folk så det kändes bara jobbigt att knata runt.
Men jag hittade lite andra saker men köpte dem inte. Har lite problem med att finna nånting till min bästa vän Veronica. Det är ett rent mörker kan jag lova! Har ingen fantasi alls!

Ska snacka ihop mig lite mer karln och se vad vi ska hitta på till systrarna hans och mina för den delen! Inte lätt när man har tusen människor i släkten men kul är det!

Jag ska ställa mig vid spisen och börja med lördagsmaten som kommer bli kyckling-teryaki?? och ris samt sallad. Det blir superbra! Har ju redan köpt in godiset för helgen, mums! Tjuvstartade redan i torsdags med att börja knapra på frysta hallon. GUD SÅ GOTT DET ÄR!

Off I go,  ha en bra lördag!

CHANGED MIND?

Kategori: Allmänt

Ja nu efter alla dessa trevliga kommentarer jag har fått angående den s k raggarsträngen som jag fått så är jag helt plötsligt osäker på vad det är igen.
Jag känner ju bara tjejer som fått killar som haft en raggarsträng men nu visar det sig att tjejer som fått små töser också haft raggarsträng så nu är jag sådär kluven igen ;)

Givetvis spelar det ingen roll vad det blir för litet mirakel som tittar ut, men det hade ju som varit lite småkul att få veta vad det är som lever i mig. ;)

Jag ska i alla fall mata mig själv och vårt lilla älskade kärlekskryp med kalops och pären. Fick en liten låda kalops igår av damen jag är ledsagare åt, hur rart är inte det då? :)
Jo så nu ska vi avnjuta en lunch. Det var längesen jag åt lunch, brukar oftast skippa den måltiden. Men det är ju dessutom tid att fira att jag bockat av en kurs i detta Undersköterskemörker. Fjuuu... Nu har jag bara typ tusen kvar :P

Ha en fortsatt bra dag! Adjöken adjö!

BM 33+6

Kategori: kärlekskrypet

Ja jag som trodde jag bytte vecka varje söndag men det gör jag ju inte?! Det är ju varje fredag! :) Ännu en anledning till att vara extra glad på fredagar! :)

Nu hade magen växt ordentligt och därmed behövdes det inte bli något extra besök för ett UL. Känns bra. Jag känner ju och framför allt seer, hur magen har växt så det hade ju vart konstigt om dom sagt något annat.

Vikten är plus 6 kg. Fine by me.
Mitt BT är 93/63 så riktigt lågt hade jag, med en puls på 82.
Krypets lilla hjärtslag låg på 134
;)
H*n lever i alla fall, Me So Happy ;P

Nu efter ett samtal i mitt årslånga ärende så är det dags för ännu mer plugg. Håller på att göra stödkort så jag kan berätta om Perifiera Nervsystemet och cellmembran osv, utan att glotta i boken. Blir bättre så. Har gjort bort 2 kapitel av dom jag inte kan så nu har jag ett par kvar. Det lättaste med medicinska grundkursen är huden, farmakologi och cirkulationssystemet så det behöver jag inte alls plugga på, samt ett par andra kapitel så nu börjar det kännas bättre mot morgondagen!

Mer plugg och sen jobb! Adios!

V.34

Kategori: kärlekskrypet

Ja nu börjar det hända grejor med magen! Tycker att det börjar puta lagomt mycket utåt nu, vad tror vi att det blir då? Jag är nästan helt inne på att det är en liten pojk som lever där. Har ju dessutom en sån där "raggarsträng" så det gör mig lite mer säker. De vänner jag har som fått pojkar har även de haft raggarsträngen så jag tror att det blir en liten mini Darling ;)

Har börjat få otroligt mycket sammandragningar, har lite svårt att dra upp tempot i promenader t.ex och det är lite ovant att gå sakta så det är väl den största omställningen för mig just nu. Att behöva gå ut och ta det lugnt, har inte riktigt förstått det konceptet med att ta det lugnt än men snart så!







Ser ni strängen?

FÖRLOSSNINGSRUNDA

Kategori: Allmänt

Ja idag ska vi på förlossningen och kika runt där. Det blir bra. Har som velat göra det och det kan nog vara bra att få lite humm om vars som är vars.
Har redan gjort bort mitt morgonmöte och promenix så nu inväntar jag ett sista besök av Vivve, Foppa och Vincent innan dom beger sig mot Stockholm igen och sen ska jag ta mig ännu en promenix för att möta upp bejb och sen ska vi dra mot förlossningen. Det blir bra. Bra plan!!

Ikväll har jag återigen en kväll med nyllet i böckerna. Jag måste fanken lära mig allt om den mänskliga kroppen så jag är säker på min sak på fredag när jag har slutprov. Det känns ju jäkligt jobbigt måste jag säga, det är massa invecklade saker och jag blandar ihop det allra lättaste men shit needs doing. Imorgon är sista pluggdagen innan jag sätter mig i skolbänken och tentar av det jag lärt mig denna medicinska grundkurs.
Jag får väl hoppas på ett G iaf. Siktar inte så mycket högre men det är klart att det hade varit roligare med MVG men så länge jag blir godkänd så är jag nöjd!

Nu måste jag vila lite, min rygg börja protestera och jag känner lite smärta i magen också? Vars kommer den ifrån?

SLIT OCH SLÄNG

Kategori: Allmänt

Jag är så extremt trött och slö! Vad händer? Jag sover hela nätter, äter bra frulle, äter  järntabletter, motionerar och lever ett helt vanligt liv men jag är så grymt trött! Jag hatar att vara trött. Jag är inte van vid det, man blir ju helt förlamad! Snälla låt detta miserabla tillstånd vara över snart! Suck!!

Idag har jag, som alla andra dagar denna vecka, massa plugg att få in i spånrummet. Har ju nämligen slutprov på fredag så jag hoppas på att jag har förstått det mesta vid det laget. Vill ju helst klara kursen utan att behöva göra omprov. Jag får försöka få darling att hjälpa mig. Tanken är ju att allt jag förklarar ska ju bli förstått av en människa som inte har någon insikt i det medicinska alls. Dvs, jag ska försöka förklara matspjälkningen för en människa som aldrig har hört det ordet förut.
Med tanke på att jag verkligen INTE har talets gåva så lär det bli väldigt intressant.

Annars har jag jobb på schemat och sen tänkte jag försöka ta en runda med dammsugaren, det ser ut som om den har exploderat här hemma så nu är det väl dags att göra nånting åt det. Plus att jag ska försöka än en gång, att packa BB väska för mig och bebis.

Sådärja! Ha det bra!

MIKROBIOLOGI

Kategori: Allmänt

Ja idag var det redovsining i mikrobiologi som står på schemat och sen blir det, om min ländrygg tillåter vilket jag hoppas på, en skön promenad innan middag och filmkväll med Foppa & Vivve.
Det blir en halvhektisk vecka denna v.45. Imorgon är det jobb, onsdag har jag möten, torsdag blir det bm samt jobb och fredag har jag slutprov vilket betyder att jag måste plugga varje dag denna vecka också. Osch, vettefan om jag klarar detta slutprov. Hoppas ju på det men vem vet.

Annars så är läget bra. En ny vecka hej och hå! Har dock tappat räkningen på vilken vecka jag är i men jag ska ta reda på det sen idag :P Nu ska jag klä mig och läsa lite om aids/hiv och multiresistenta bakterier. Adjöken adjö!

GRAVIDBILDER

Kategori: Allmänt

Jag vill göra gravidbilder! Vars gör man det och hur dyrt är det? Jag skulle älska att få lite bilder på det här första miraklet tillsammans med min darling. Svartvitt såklart, och naken vill jag verkligen inte vara, känns mer perverst än vackert.
Men det hade varit så fint att sen få trycka upp på en fin canvas och ha som det som pryder väggarna i hemmet. Dont ya think?

Man kanske skulle skaffat sig ett fotointresse och en egen studio, kan man ju knäppa hur mkt som helst! Är ju inte lika skoj med en vanligt skruttig digitalkamera.

Äsch. Jag ska lägga mig på soffan igen, här blir det inget vettigt gjort. Adjöken

SOM VANLIGT SÅHÄR PÅ HELGEN

Kategori: Allmänt

Jaha, då har man varit ute och gjort Umeå idag och givetvis blir man ensam nu då.
Ibland så känns det faktiskt inte så jäkla jäkligt att vara själv, det är rätt skönt men jag börjar bli irriterad över att det närmar sig slutet och jag känner mig bara mer och mer osäker och i och med det så blir jag bara mer och mer ensam. Eller det är så det känns iaf!
Nu syftar jag inte bara på att babe är ute och slirar på helgerna, men i allmänhet.. Det är väl mina crazy bitch hormoner som gör saken värre också men bortprioriterad kan jag väl säga att jag känner mig mestadels.

Men, fuck that shit. Sen när jag också fått mitt barn så kan jag vara lika jävligt och prioritera bort ALLA förutom ungen så då kan ju folk få känna på hur skoj det känns. Jag ska verkligen dyng-dissa folk. Usch och fy, bort med alla! Man klarar sig ju bäst själv ändå, det är ju bevisat gång på gång.

Åh, jävlar vilken bitterfitta jag blev nu då. Typeliskt. Först blir jag irriterad över att mina fantastiska planer blev pissade på och sen blir jag irriterad över massa annat små kraffs som egentligen inte har betydelse men bara för att jag känner mig så grinig och extremt hormonell så blir allt pest och pina och tusen gånger värre. Har t.ex skrikit rätt ut för att det inte finns NÅNTING BRA att se på tv fastän jag har nästan 1000 gigabyte, alltså 1 tb, med filmer och serier som jag inte sett allt av.
Men näee... grina och bröla för att kanalerna visar skit, fungerar ju superbra! *NOT

Usch. Jag ska lyssna lite mer på Moa Lignell, hon gör mig iaf glad, och sen ska jag ladda över lite serier på stickan innan jag intar soffläget för kvällen.
HA DE

MEN MOA!

Kategori: Musik

Jag har sagt det från första stund, MOA LIGNELL är redan hur awesome som helst och behöver bara Idol för att få lite snålskjuts. Hon kommer mest troligt inte att vinna, men vad gör det? Vinnarna tar sig inte långt i sin karriär ändå!
Moa Moa Moa Moa Moa! Jag gillade henne från första audition och har varit sjukligt besatt av henne, det kan darling bekräfta. Jag spelar hennes låt, OM OCH OM IGEN. Gissa hur nöjd jag var när jag såg hennes framträdande igår. Vilken stjärna! Jag visste att hon skulle kicka ass!
Den som INTE gillar henne måste ha något gravt neurologiskt fel. OMG.

SAM TSUI

Kategori: Musik

Det här är en annan favorit!

DJ EARWORM

Kategori: Musik

Sånna här medleys brukar jag ofta lyssna på från Dj Earworm. Dom är awesome, tycker jag iaf. Det är lite lagomt av alla dessa poplåtar. Gillar ju inte dom egentligen men såhär är dom helt OK.

DRÖMMAR

Kategori: Allmänt

Ja himmel så duktig jag har varit idag som har bakat lite småkakor! Drömmar blev det, det är mina favoriter ;)
OM vi är hemma imorgon så ska jag baka brownies och bjuda över Vivve och Vincent på en liten mysstund :D

Ikväll blir det fläskfilé a la piccata panering samt kroketter och grekisk sallad. Myspys med min livskamrat är det bästa <3
Om jag får som jag vill blir det popcorn och Idol sen efter det. Låter väl inte helt fel? Men det kan bli en liten ändring på kvällen om Volvokillen hör av sig. Då snabbpackar vi en väska och drar neråt. Då kan jag i alla fall få se fram emot Ikea och shopping! Hur great är inte det då? ;) Vad ska ni göra i helgen då? :P

Har ju dessutom fått två megakassar med kläder idag också! Av älskade Veronica såklart ;)
Har packat upp det neutrala och lagt det fint i den lilla byrån vi har till bebiskläderna. Sen fanns det en del kill-kläder och määäääääängder med tjejkläder så vi är garderade vad det än blir för mirakel som tittar ut kring jul :D

Nu känner jag mig på lite partyhumör! Haha, konstigt värre. Jag som inte partat på gud vet hur länge och kommer nog inte göra det på gud vet när så det känns lite luddigt :P Haha
Jag är dock inte suparsugen, mer bara glad och sprallig och vill dunka musik och försöka dansa lite ;)
Tror jag ska göra det. Adjö!

RESPONS

Kategori: Allmänt

Ja jag har fått bra respons på mitt panikinlägg. Jag känner mig fortfarande orolig och nervös för att inte tala om extremt osäker, men ... Det får väl gå som det gå. Jag har ju börjat säga konstant att man ska ta det lite pö om pö, så jag får väl följa mitt eget råd.
Det är då tur att jag har mängder med folk att vända mig till då det behövs plus att jag har världens bästa kille som inte alls är osäker på att vi kommer klarar det här. Jag hoppas han har rätt, oftast har han ju det gobiten min ;)

Igår blev det en mastig promenix på 7 km och idag tror jag att jag ska ta det lite lugnare med den biten. Hade extrema ländryggssmärtor igår och ett illamående som kom så hastigt att jag blev lite tagen på sängen men det gick över till slut.
Ska försöka ta promenaden först idag, en lätt och ledig en, sen handlar jag det som behövs till min piccata panering och beger mig mot hemmet för att göra paneringen, brownies och städa toaletten. Då har jag hunnit med städningen denna vecka så det känns bra. Igår fick jag något ryck och börja skrubba VÄGGAR, KARMAR, LISTER, ELEMENT och fönsterbrädor.. Ja ja vet, ibland slår det om men rent och fint blev det!
Skafferiet blev offer för renheten också ;)

Nä, lite Pago och några skitserier innan jag ska ta tag i mig själv. Ajöken ajjööö

PANIKEN

Kategori: kärlekskrypet

Jag hade allt tänkt ut och klart, jag trodde verkligen att jag hade fixat det mesta och var så förberedd som man kan vara, men icke..
Jag känner bara växlande panik och okunnighet. Känner mig helt lamslagen med alla dessa barnartiklar. Vet inte alls nånting och vet inte vem jag ska lyssna på eller om jag ska skita i att lyssna på folk och köra mitt eget race.
Jag vill ju att vårt barn ska ha det så bra som möjligt men jag känner bara att.. Faan, jag kan verkligen ingenting!
Jag vet inget, kan inget, förstår inget och kommer ändå inte att kunna något när den väl bestämmer sig för att titta ut för jag har noll koll på allt!

Jag är en människa med kontrollbehov och behöver TID att kunna planera, fixa och göra i ordning så att jag är väl förberedd på allt. Nu har jag verkligen haft tid men jag känner nu helt plötsligt att det spelar ingen roll för jag fattar ändå inget. Jag vet inte vad jag ska ha med mig på BB, jag vet inte vad jag ska ha hemma, ska jag köpa mer än vad jag redan gjort eller vad behövs egentligen? Jag har panik!
Jag får ju alltid tips då jag frågar mina unga mamma vänner, men alla säger olika för det fungerar ju givetvis olika för olika barn, men NÄR vet man vad som fungerar?! Jag vet INGET.

En sak som ALLA säger är att, "det lär du märka när den kommer". Jaha? Men OM jag inte gör det då? Om jag inte märker nånting? Om jag inte alls förstår vad som behövs vad händer då då?!! Det här med att "ta det lugnt, den har ju inte kommit än", fungerar inte heller för mig just för tillfället. Jag kan inte tänka så, inte nu iaf..

Allt är panikartat.
Ska jag har kudde i spjälis? Täcke?
Ska jag ha det i vagnen? Behöver jag verkligen byxor till knodden? Går väl lika bra med strumpebyxor + body?
Hur många nappar ska man ha? Ska man ha napp? Nappflaska?
Ska jag köpa ersättning ifall det här med amningen går åt skogen? Jag vill egentligen DEL-AMMA, är det ett bra förslag? Hur länge innan nacken är stabil? Ska den ligga på rygg hela tiden? När ska man vända den på magen?
När ska man bada? Hur vet jag om den är hungrig, trött eller sjuk? Bröstpump? Manuell eller mekanisk?


Jag vet inget..

V.33

Kategori: kärlekskrypet

Då är det magbild på gång igen då ;)
Såhär tjockis är jag nu, 33 veckor senare och 5 kg tyngre.



LEDSAGARE FÖR IDAG

Kategori: Allmänt

Ja idag ska jag jobba. Kommer bli bra. Har mindre foglossningar nu så jag hoppas det håller i sig så jag klarar av det vi har planerat för dagen, dvs ett besök på Ica Maxi.
Blir nog himla trevligt med ett tredje besök där på 2 dagar ;P Haha, men jag gillar Strömpilen, det är trevligt.

Vi lär väl vara ute och strosa fram till middagstid skulle jag kunna tänka mig. Vi brukar inte stressa runt så jag undrar vad jag ska försöka fixa för mat till karln i huset? Vi köpte några nötsnäckor igår med fetaostfyllning så kanske ska jag googla fram något recept därifrån? Ja vi får väl se.. Ingen som har något förslag annars? Jag börjar känna mig relativt tömd på ideér när det gäller mat. Det är ju dessutom så himla tråkigt att göra samma sak hela tiden också.. Pannkakor kanske vore nånting? Amerikanska pannkakor?

Äsch, nu ger jag upp bloggandet och beger mig mot en 10 min vila i sängen innan jag ska ta på mig och börja knata över till jobbet. Ajöekn!

PÖ OM PÖ

Kategori: Allmänt

Ja nu börjar det bli någon ordning på mitt lediga vardagsliv. Idag har jag haft fulle rulle och varit ute och promenixa och gjort ärenden hela dagen! underbart att få saker och ting gjorda!
Har börjat handlat julklappar. Lika bra att ta det sådär pö och pö, lite nu och lite då. Annars blir det ju så mycket när man väl måste handla dom. Har ju dessutom Vivves födelsedag, Vincents dop, Miranda-Kevin och Lasses födelsedag samt att Eriks mamma fyller år också!
MASSA Födelsedagar!
Har doock bockat av Eriks mammas present. Det är check!
Tänkte dra mig på torsdag och handla Vivves, eller möjligvis imorgon om jag hinner innan jobbet. Sen har jag faktiskt redan fixat en sak åt Miranda och resten av människorna som ska ha klappar har jag redan tänkt ut vad det ska bli. Känner mig förberedd detta år! Heja mig!

Det kommer dock inte bli lika roligt att hitta nånting till Erik. Har ju nästan glömt att han ska ha julklapp också för han fyller ju år om 2 veckor och tills dess har jag hittat en del roliga saker som jag vill att han ska ha. Har som ett litet tema på den dagen ;) Kommer bli väldigt roligt!

Äsch, massa surr och inget annat märker jag :P
Har fixat en body och ett par byxor till bebben idag. Ska visa upp dom för darling och sen ta bort lapparna för att sedan vika in dom i "tvätta innan bebis kommer" -högen.

Ha en bra kväll!

PLÅGSAM

Kategori: Allmänt

Ja gårdagen var plågsam. Det var ryggsmärtor så jag trodde jag skulle avlida. Det resulterade i att INGET blev gjort igår, inge plugg, inge sysslor, inge ärenden och absolut ingenting!
Sen när babe kom hem så fick jag en redig massage och jag ska känna efter lite mer idag men det känns faktiskt bättre. Natten har varit lika olidlig som gårdagen, vridit, vänt och stånka till med både täcken oc kuddar för att få något sorts stöd för ländryggen men äntligen kring 7 så vaknade man upp till  liv och dagen kan då börja!

Har planerat en hel del ärenden idag och förhoppningsvis hinner jag med allt innan det är dags för hemgång och matlagning. Måste ju hinna handla också, det här börjar inte se bra ut, våran frys och kyl är rätt så tom på mat.
Sen ska jag kolla med damerna om dom vill komma över och se lite film med oss kanske? Jag ska ju jobba imorgon och då hinner vi väl icke ses men film och popcorn ikväll kanske kan göra susen :D

Nu ska jag vila lite rygg igen innan jag tar upp telefonen och ringer et samtal för att sjunga en truddelutt för min absolut bästa vän i hela världen ;)

Adjöken adjö!