kärlekskryPEVA

Vardagen som mamma till Edwin med klumpfot(PEVA) och mer därtill.

PAUSA

Kategori: Allmänt

Jag tar en paus från bloggandet.
Ni kan följa mig på twitter och instagram.

Instagram:maddellenee
twitter; maddelenee

OFFER

Kategori: Allmänt

Tänka sig att ibland är det så jävla synd om människor och gud va dum man är om man inte fattar det, eller åtminstone alltid ha det i åtanke så fort det är ngt. Suck!!

Jag har förhoppningsvis en fullspäckad dag idag. Ska hämta en tlfn och filmer till syrran och förhoppningsvis knata med G&L på stan innan hemmafru arbetet börjar igen.

Edster ska va med mig idag. Man får ju inte bli hur bortskämd som helst med avlastning.

Nu är det lekdags ett tag innan PN. Adjö

FARMOR

Kategori: Allmänt

Sikken tur jag har just nu. Farmor är uppe i Umeå och hälsar på och vem spenderar hon inte helst sin tid med om inte Edwin? ;) Det betyder givetvis att mamma Madde får en hel den kvalitetstid att unna sig! Det är väl nu min semester tar fart ;)
Näe men det är skönt med lite avlastning. Nu när plugget är igång så behövs det verkligen så tack å bock kära farmor Anna!


Det har blivit av en hel del idag. Sjukhusbesök och häng med Carola och Gojj&Lova. Promenad, cykeltur, inhandling av en skoförvaringssak till hallen som jag gjort om lite samt i köket.
Jag har rensat ut ALLA darlings sockar och bytt ut dom så nu är det BARA NYA SOCKAR i hans låda!
Snäll flickvän man är ;)

Har rensat i mina lådor och sorterat ut massor som ska bort och annat som jag tänkte försöka sälja. Ja.. Städa, laga mat till oss och till Edwin. Det blev köttgryta idag så vi ser väl imorrn om det duger åt herrn.

En sväng förbi Sandra och hämta lite saker och lämna lite saker samt prata en hel del har också blivit av så jag känner mig nöjd med dagen.
Inväntar min karl för lite kvällssurr innan sängen och våra nya kuddar kallar.

Adjö

HUR!!?

Kategori: Allmänt

Hur har jag kunna glömma att berätta för er om Edwins gaddar som håller på att ploppa upp! 2 st nere tar sig sakta men säkert upp dag för dag. Gud va jobbigt det är när dom tandar, men förhoppningsivs blir det bättre sen.
 
 
Här är lillemans nya vinteroverall från Didriksson. Lite stor är den men den kmr passa perfekt när det blir dags :D

ÅGREN

Kategori: Allmänt

Usch va jag har slarvat med maten i veckan.. Riktigt dålig på att äta mat och riktigt duktig på att äta sweets.. Suck. Tjockis på väg.

Har haft en olidlig skallebank hela dagen, har det fortfarande, så det har mest varit en plågsam dag idag. Har gjort lite roliga saker och tänkte försöka hinna med ett race innan darling kommer hem, men lite lugn och ro och vila öronen efter bebisgnället står först på schemat.

HEJÅHÅ

Kategori: Allmänt

Gud vilket glapp det blev mellan inläggen nu dåå!
Är som mest bara galet upptagen!

Skolan har börjat. Jobb finns med i bilden. Edwins gaddar ploppar ut, äntligen!
Saker ska göras och andra saker blir lidande, U know how it is.

Ensamtiden är jag tacksam för så nu ska det njutas innan ngt annat görs.

VANISH-REMOL-TABORT-GALLTVÅL

Kategori: Allmänt

Nu ska lillemans kläder bli fläckfria!
Som jag har laddat upp med mängder av fläckborttagningsmedel, om det finns kvar några banan och plommonfläckar nu så vet jag banne mig inte vad jag tar mig till! Blir ju galen på skitiga kläder!!!
 
Ingen som har något superduper tips som fungerar på allt? Och säg INTE galltvål. Det fungerar bara ibland :P

ALONE AGAIN..AND AGAIN...

Kategori: Allmänt

Har lyckats dragit på oss en förkylning. Jag och lilla Edwin är förkylda, snoriga, hostiga, slemmiga och trötta men vi kämpar på ändå. Inge rast och ingen vila och extra hjälp är inte att drömma om!
Men jag är inte bitter... NÄÄÄÄDÅÅÅÅ!!!
 
Känner att den här sista fredagen innan vår semester är slut hade kunnat vara på ett helt annat sätt men.. näe.. själv sitter jag i soffan och ser på friidrott och käkar frysta hallon. Karln är och roar sig med sina polare, spelar tv spel stod tydligen på agendan...
 
Känner mig verkligen sjukt trött och less på att vara förkyld. Blir så jävla jobbigt att göra saker och motivationen att göra annat än ligga i sängen dör ut. Hoppas jag blir frisk imorgon. Jag och Edwin måste göra massa roligt innan vår vardag med skola, jobb och mer spring på sjukhuset tar fart. Känner peppen men ändå inte. Shit needs doing.
 
Bitterfitter inlägg?? Ja.. :P
Lite mer hallon så kanske nån glädje kommer :P

VACCINTWEETS

Kategori: Allmänt

Kan inte låta bli twitter!
Håller på att diskutera med Magnus Betner om vaccinationer. Helt sinnes att han också ska vara en av "dom där" som tror på giftet. Tycker ju att han är superkul och älskar hans uppträdanden, men på twitter är jag nog inte lika förtjust. Vaccinälskare.. USCH!

Räcker det inte med hysterin som är kring alla barnvacciner? Måste ALLA människor, barn främst då, i hela världen bli prackad med gift? Har vi inte nog med misär som det är?

Usch och tvi säger jag.

NORRMJÖLE HAVSBAD

Kategori: Allmänt

Lite bilder från dagen vi var vid havet med lilleman. Gissa vem som älskar beachen mest i världen ;)
 

CHECK

Kategori: Allmänt

Nu har jag införskaffat mig en redig vintermössa samt en overall som banne mig ska tåla kyla! Edwin ska inte behöva frysa i vinter! Didriksson is the shiet! ;)
Nu ska jag köpa en åkpåse, en allround blire nog, möjligen en everest från stadium. Helt OK pris, 349:-, så det borde räcka. Har ju dessutom fotsack på vagnen att täcka över ännu mer med om det skulle behövas plus en hel del filtar så frysa kommer han nog inte att göra :D

Ska köpa ett par didriksson vantar från tradera och sen är det klart för vintern här hemma! Inte för än i Januari behöver jag bekymra mig om skor, för det är ju då han förhoppningsvis slipper ortosen.
 
Har någon annan fixat vinterns alla behov i klädväg åt dom små än? :)
 
Här är bilder på Edwins vinter outfit ;)
 
 
bilder lånade från google.

FÖRBEREDELSER

Kategori: Allmänt

Inför vintern behövs en hel massa saker till våra småttingar. Men VAD exakt ska man egentligen köpa för en vinter här uppe i Norrland?
 
Har funderingar över åkpåse, overall, storlekar, olika modeller, skal? fleece? vind/vatten? En för höst, vinter, vår eller en och samma för allt?
 
Hittills har jag spanat in en åkpåse från babyproffsen som ska fungera i sittvagn, för det är det jag använder.
Har helt snöat in på Didrikssons ALLA kläder och en del på P.o.P men dock inte bestämt och fått klart för mig vad som är bäst. SKa man köpa en skaloverall? Ett set med byxa/jacka? Vindfleece i höst och sen en annan overall i vinter?
 
Hur gör ni alla?
 
Jag menar, ungarna växer ju hela tiden också, min växer ju som ogräs så jag funderar på om man ska köpa en jättestor storlek så han kan växa i, eller vad ska man göra?¨¨
 

MIN

Kategori: Allmänt

STRESSMAGE

Kategori: Allmänt

Har spenderat en dag med lillasyrran. Det blev shopiping, glass, hårfix och middag.
Har klippt och försökt färga tillbaka hennes hår blondt från rött...som väntat blev det såklat flammigt. Tiden var inte på vår sida för helt plötsligt var det dags för henne att cykla mot fotbollsmatchen och jag hade givetvis disk, städ och ett barn att ta hand om innan jag fick ta mig ut.

Erik fick lägga lilleman och jag tog mig en joggingtur mot regementet. Dock insåg jag, halvvägs dit, att jag glömt cykelnyckeln. Jahapp..bara att springa hem och hämta den och sen försöka igen. Suck.

Men det blev härliga 45 monuter och jag kmr sova gott i natt. Så nu blir det borsta tänder och sova. Imorgon är det registrering på skolan som gäller.

Godnatt

KALAS

Kategori: Allmänt

Idag vankas det kalas och sen ska jag nog försöka locka med mig karln till Agnäs för lite mys med mamma. Vi får se hur det går.

Nu ropar lilleman, adjö1

OLIKA

Kategori: Allmänt

Känns som att alla dagar är späckade med saker jag måste göra fast vad gör jag egentkigen? Jag stänger in mig i lägenheten och stänger av tlfn och dator så ingen får tag på mig. Orkar inte svara eller ringa till någon, känns egentligen ganska skönt. Jag passar på och njuter av tiden med världens finaste Edwin innan skolan börjar. Känns som att det blir en tung höst men en bra mkt trevligare vår att se fram emot!!!

Imorgon är det kalas för Magdas söta lilla son Harry så vi ska dit och sen hoppas jag på en liten bilresa till Agnäs. Tror det va loppis på nolia imorgon också. Kanske man ska snabb titta in där också?

Men nu ska vi sova först!

OFFSHORE

Kategori: Allmänt

Har haft en del att göra de senaste dagarna så inläggen har sinat. Ska väl försöka bättta mig :-)

Snart vankas det skolastart för min del och jobb för baben. Känns lite konstigt men mest skönt att få komma igång igen. Har 3 kurser kvar och sen har jag både gymnaaiekompetensen och en utbildning i bagaget. Känns skönt kan jag lova! Hoppas på ett bra jobb sen också. ;-)
Då slipper jag kanske springa på extra knäck ;-)

Men nu är lillen i full fart på att riva ner och ut allt. Kanske man ska leka lite :-D
Adjö

100 METER

Kategori: Allmänt

Äntligen final!! Usain heja heja!!

Inspiration till morgondagens träning ;)

SE DÄR.

Kategori: Allmänt

Nu kommer karln hem iaf om 1,5 timme typ eller nått sånt. Blir ju trevligt.
Undra om man ska lyxa på med en dusch för att jag luktar usch så tvi åh vale!

SKRIK OCH PANIK

Kategori: Allmänt

Min lilla Edwin är inte lika rolig på nätterna längre. Hade ju fått till det så bra när han sov hela natten, dock blev det en tidig morgon men hellre det! Han va mycket gladare den perioden.
NU... han är så gnälllig och skrikig och han sover såååååå dåååååååligt.

Gaddar känner jag inte av så det är nog nå annat lurt på gång tror jag. Usch bara.

Pappa Erik har ju som sagt spenderat en tid i sthlm, typ 4 dagar och han har ju tänkt att ta sig hem med standby biljett, samma sätt som han tog sig dit. Det är ju enklast och billigast..
Hur som.. Det FINNS INGA platser till Umeå ikväll så vi ser väl när han behagar att pallra sig hem. Imorrn då kanske..

Jag måste ju jobba på tisdag så då hade det vart fint om han kunde ta hand om lilleman som han brukar.

Näe om bitterfittan kanske ska ta och äta lite mer hallon och tagga inför första trääningspasset imorgon på 2 månader!!! Gaaaah va jag är otränad! Kommer ha megamycket träningsvärk!

ADJÖ

SÅKLART

Kategori: Allmänt

Allt är ju stängt idag.. Det är ju söndag!!
suck.. Jaha, en till skiva av solroslimpan och ett glas isvatten får jag trösta mig med framför OS.

Ed sover så jag får väl passa på att snabb-plocka ihop lite och njuta av tystnad och stillhet ett tag till.

Adjö

SYJUNTA

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart knata iväg på Ohlssons tyger och Coop för att inhandla lite tyg och gummiband, ska sy en liten sak till min favoritpojke så han kan hålla sig varm i vinter.
Sen måste det inhandlas lite smör. Äter ju bara mackor så det tar snabbt slut på smöret :P Frukt har vi dåligt om också så det kan ju vara en bra sak att ha  lite mer av.
 
Annars.. Bra dag. Liten powerwalk på förmiddagen så jag hoppas jag tappar lite kilon nu när träningen sätter igång igen. Bort med fett och fram med musklerna! Wooop!
 
Hejdå

ÄLSKAR

Kategori: Allmänt

Ibland näe jag sitter och kollar på gamla bilder så blir jag alltid så stolt över mig själv när jag kommer till mina preggo bilder. Det känns så himla häftigt, fortfarande, att JAG, JAG har fött barn. Jag har varit gravid och jag har gått igenom en förlossning och NU har jag ett barn.
Det är så jäävla coolt! :D Haha!
 
Det är det absolut häftigaste och underbaraste jag någonsin gjort och det är så himla kul att varje dag, få se hur gullungen växer och utvecklas. Det finns inget i hela världen som är bättre!
 
Känns som att sväva runt på rosa moln :)
 
 
Underbara onge! :D

LÖRDAG

Kategori: Allmänt

Har haft en himla bra dag idag! Min favorit-inlandsbo kom och hälsade på! :D Haha!
Lina hade ärenden på Barnens Hus och andra affärer så då passade hon på att umgås med jag och Edwin också. Eller, vi följde efter henne på de olika affärerna som en svans rättare sagt :P
Vi gjorde ett fynd och Lina gjorde flera fynd så great success!!
 
Men inte nog med det. När jag mötte upp damen i morse när hon kom SENT, så hade hon stannat för att köpa en present. Inte nog med det, det var en present till MIG !!!!
Förstå det då!! Jag fyller inte år! Det är inte julafton och jag har inte vunnit nånting men hon kom ändå med en present åt MIG!!!
Hon tyckte att jag förtjänade en present och förtjäna att unna mig själv nånting så.. jaa...
Jag är helt i extas, fattar inte varför nån vill ge mig nånting utan att jag har birthday eller julafton. Helt sinnes så glad jag blev och fortfarande ÄR. :D :D
 
Vill ni veta vad jag fick?
 
PRESENTKORT PÅ FACE HUDSTUDIO!!!
 
Jag dööör!! Hade aldrig i min vildaste fantasi vågat önska mig en sån dyr present, åh än mindre trott att jag skulle få det! Jag tycker det är helt fantastiskt så underbart go och snäll vän jag har :)
Det här kommer  jag leva länge på. :)
Det räcker dessutom ett år så jag kan gå när jag vill!
 
Det ni ;)
Tänk va fina människor jag känner :)
 
 

:(

Kategori: kärlekskrypet

Har haft en väldigt ledsen pojke i natt, förstår inte vad det kan vara för fel? Tänder har jag spekulerat i, som så många gånger förr, men jag ser INGET i truten på honom. Känns ju inge kul att han är ledsen på nätterna nu när vi haft det så lugnt och bra en längre tid. :(

Utvecklingsfas? Växtvärk? Tänder? Mardrömmar? Magen?

Det är klurigt med dom små liven, att försöka lista ut vad det är men det ger väl med sig snart hoppas jag.

INSTAGRAM MORGON

Kategori: Allmänt

FAILED

Kategori: kärlekskrypet

Jag som tänkte försöka slinga håret igår..gick ju inte alls. Kanske lika bra.

Nu när Ed kryper så är det ingen ro och ingen vila för gammkroppen min. Usch va jobbigt det är på morgon när vi är vana vid lugnet själv och sen helt plötsligt är det full rulle! Det är klart det är kul men vissa dagar mer än andra.

Nu är det dags för en power nap tycker jag. Hoppas jag inte är ensam om att tycka det. Edwin slet nyss ut en kontakt från väggen! Stark är han också den rackaren!!! :-P

OFF

Kategori: Allmänt

Nu stänger jag in mig och stänger av. Återkommer imorgon.

Adjö

TWEETS

Kategori: Allmänt

Ngn som har twitter? Jag skaffa nyss det men vet inte riktigt vad jag tycker om det än..  :/
 
Sverige suger då iaf. Matchen är ett skämt, varför är man förvånad egentligen? Sverige och fotboll är två ord som inte passar i en positiv mening. Men det är dumt att va bitter. Vi kunde ju varrt sämre? :P
Tur vi har andra hopp i OS.

OS !

Kategori: Allmänt

NU KÖR VI!!! :D

FÄRG

Kategori: Allmänt

Idag har jag en plan. Ska använda mig av lite färg och då ska fransar, bryn och håret få sig en omgång. Det blir nog bara att slinga håret. Tänkte att det gör ju att det ser lite fylligare ut så man kan ju hoppas att jag inte ser helt dö ut när skola/träning och sånt skit drar igång igen. Vill ju åtminstone KÄNNA mig en gnutta fräschare. Vi får väl se hur det blir.

Lilleman har gnällspiken i sig så det är mkt gnöl och gnuss.. Lagom kul, men det kunde väl vart värre.

Har slut på mat till honom, hade ju gjort en megasats men det går åt mkt mat till lillmagen så idag ska vi testa lite fisk.
Funderar på om jag ska göra en picata-panering till mig själv? Jag måste ju också äta, annars får man väl höra massa gnäll.

Nu har då friidrotten börjat på OS så det ska vi se tills fotbollen börjar. Adjö!

BILDBOMB

Kategori: Allmänt

Det här ska gottgöra min frånvaro ;)
 

ORDNING OCH REDA

Kategori: Allmänt

Nu håller jag på med mina externa hårddiskar igen.
Ska rensa bland bilderna, måste bort med dom suddiga, varför ha kvar dom liksom? Sen ska jag ha barnfilmerna på ena och vuxenfilmer/serier på andra, den största såklart.
Det kommer ta tid men jag har inget bättre för mig så det är likabra att få det gjort nu när lugnet har lagt sig över Björnvägen ;P
 
Edwin har hållt igång hela dagen så han somnade in sött och väldigt trött för en timme sen så nu är det ensamtid a la Madde ;)
 

MOTIVATION

Kategori: Allmänt

Nu vill jag hitta motivationen att börja träna igen. Känner mig så jäkla klen och tärd i kroppen så jag måste nästan spy åt spegelbilden för den visar verkligen den hårda sanningen.
Usch!
 
Jag ska utforska terrängen härikring för det är roligare med terränglöpning är löpning på asfalt genom områden och skit. Det inspirerar mig icket!!
 
Sen kanske man kan börja på tenton också. Lite skrot är alltid skönt att lyfta ;D
 
Ingen som känner sig manad att joina ? ;=)

KRYPET!

Kategori: Allmänt

Hjärtat har börjat krypa :D
På sin 7 månaders dag, i måndags, så började han kravla och kräla och till slut krypa och sen dess har det bara utvecklats mer. Så nu är det full fart framåt :D
 
 

HOME ALONE

Kategori: Allmänt

Pappa Erik är i Stockholm och det innebär att jag och prinsen kör solo.
Vi är ju mest med varandra hela tiden ändå så det kommer nog gå prima!!
 
Håller på att sälja iväg massa småsake, speglar, tavlor och sånt skit för jag vill ha mer rum i förrådet samt att vi ska spara ihop till köksmöbler som vi verkligen verkligen vill ha, som matchar och som passar i vårt hem. Inte det lättaste att hitta det men det är ingen brådska :) VI har ju hela livet på oss :P
 
Inga särskilda planer inför helgen har vi. Lite häng med Magda, Gojj och Lina blir det och sen har vi mysstund resterande tid. Låter ganska gött va? ;)
 
Snart börjar skola och jobb vankas okså.. Den 20.e börjar vi båda två med dagsgörat så nu gäller det att passa på med slappardagarna för snart är dom slut!