kärlekskryPEVA

Vardagen som mamma till Edwin med klumpfot(PEVA) och mer därtill.

LUGN FÖR STUNDEN

Kategori: kärlekskrypet

Edwin, Edwin, Edwin.. Varför har han så ont i magen? Är det den där rackarns ersättningen? Det känns ju förfärligt isf. Han är då inte hård i magen iaf. Han har bara så himla ont när han ska klämma kabel. Usch, stackars lilla mannen. :( Det gör ont i mamma hjärtat när han skriker i högans sky och jag kan inte göra annat än att försöka trösta honom.
Hoppas farbror doktorn har några förslag på vad jag kan försöka göra när han är såhär skrikig.

Det blir ingen skola för mig idag. Ska försöka ta oss ut på en promenad strax innan vi ska knata till BVC, kanske det hjälper med lite luft och åka vagn, det brukar han tycka om i alla fall.

Nu är lugnet över, adjökens

SKRIK, PANIK OCH KOLIK?

Kategori: kärlekskrypet

Vår lilla Edwin har nog extrema magsmärtor.. SOM HAN SKRIKER!
Det gör så ont att se att han har ont, jag vet inte vad egentligen som smärtar och vad jag kan göra för att lindra allt. Jag tycker det är så förfärligt hemskt :(

Vi skulle egentligen tillbringa dagen i skolan på föreläsningar men jag tror inte vi kan göra det. Han skriker och skriker.. Nu skirker han igen så off I go.

ÄNTLIGEN REN!

Kategori: kärlekskrypet

Jag känner att det där med att försöka hinna med en dusch varje dag är ganska kört för min del. Det blir så mycket annat som ska göras och som måste göras och för att inte tala om så är energin inte alltid med.
Nu har jag äntligen fått duscha och länge dessutom så nu njuter jag av att vara ren ;)
Haha tänka sig att en dusch kan vara värd så mycket!

Idag har vi haft det lugnt och skönt jag och Edwin. Lite prommis, lite handla och lite mys såklart! Imorgon är det en dag i skolan som gäller och sen bär det iväg till BVC för läkarbesök. Underbara tisdag right.
Sen har vi onsdag och då är det fler läkare som ska träffas, nämligen barnläkaren på ortopeden och givetvis våran favorit gipstekniker :P
Det är faktiskt trevligt där uppe på sjukhus besöken. Dom är så roliga och allt går så bra nu så det är en ren fröjd att knata iväg på de där tiderna.

Nu ska jag äta ananas och njuta av en liten stund lugn. Adjö!

BLOGAWARD

Kategori: Allmänt

Jag har fått en blogaward av Cicci som inte bara är mamma till en superfin liten grabb, utan hon är helt modetokig också ;)  I hennes blogg får man ta del av alla de vardagliga äventyren, modeintresset, modellintresset och självklart det underbara livet som nybliven mamma till ett gossebarn som är sötare än socker :)



Meningen är de som får utmärkelsen ska få fler läsare genom att länken sprids. Länkkärlek som gillas såklart. Får du en award och vill anta den gör du som så att du tackar och länkar till personen du fått den av och sedan presenterar de 5 bloggar du vill ge awarden vidare till.

Veronica
Gojj
Kim
Linda
Lina

ÖRNSKÖLDSVIK

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit hem från en hel och härlig dag i Övik hos min mormor!
Hon hade ju inte fått träffa Edwin än och nu äntloigen har vi hunnit med ett ordentligt besök där också :)
Det blev dessuto "första gången" för ganska mycket!

*Första gången vi tog Edwin på en längre biltur
*Första gången han träffade mormorsmor
*Första gången vi lämnade ifrån honom,
dock bara 30-40 minuter så vi kunde handla men ändå!
*Första gången han fick följa med på resturang

En helspäckad dag med andra ord!
Att vara utan honom medans vi handlade var helt sjukt jobbigt! Kände mig så stressad och ville bara hem till mormor så fort som möjligt fastän jag visste att det gick hur bra som helst för henne att ta hand om han. Edwin sov mest och det visste jag ju men ändå, det var grymt jobbigt.

Nu blir det lite kvällsmys innan det är dags för sängen. Imorgon har vi en ledig dag och jag tror vi ska hinna med att försöka få in en prommis till min dam jag är ledsagare åt. Hon kan behöva lite besök och sällskap också :)

Ha det gött!!

RIKTIG KARLAKARL!

Kategori: kärlekskrypet

Vår lilla prins Edwin har tvärt blivit en stor liten bebis!
Nu har han garanterat gått upp från torsdagens BVC besök för då vägde han 4860 och nu måste han väga 5000. Gud så tung han börjar bli!
Han ha börjat skjuta i längden så nu har jag rensat i body-lådan och gissa hur mkt kläder som blev kvar? Inte så mkt I tell you.
Snart får vi äntligen hugga in på de större storlekarna ;)

Igår kom lillasyster på besök och bjöd på en subway macka och lite sällskap till de otroligt dåliga programmen som går på teven. Trevligt iaf!
När lilla mannen vaknade så hann han med att äta 3x120 ml ersättning på 2 timmar! Inte undra på att han växer så det knakar och att min mjölk inte håller måttet!
Himmel och plättar, lillprinsen :)

Men natten har varit mild.  Han fick lägga sig i sin säng vid halv 12 och då hade han sovit på mig i 1,5 timme typ. Sen sov han ändå till 2, åt och fick sova till 5 och sen sov han till 7. Duktig kille! Hoppas han fortsätter med detta duktiga och bortskämt sköna beteendet :P

Adjöken!

VADÅ BLOD? :O

Kategori: Allmänt

Ja gissa om man har yr-hjärna nu för tiden.
Jag kan inte påstå att det är amningshjärna för jag håller ju på att sluta amma så nu är det bara på morgonkvisten han får en skvätt men det verkar inte duga åt honom för grinigare unge får man leta efter!
Ersättning och flaska tar han mer än gärna, om det är rätt temperatur märkte jag idag att det gör tydligen mega skillnad för Edwin. Så det är ju bra att det fungerar. Synd bara att det ska ta sån himla tid med att få slut på mjölken. Jag veet att det stimuleras allt eftersom han får amma men jag önskar ändå att det gick lite fortare att få bort dessa juver som bara är i vägen!

Sen har jag ju typ blivit "normal" tjej. Jag har fått mens!
Jag har säkert inte haft mens på 1,5 år så det är väldigt ovanlgit för mig. Trodde ju först att det var nånting som har spruckit eller nån annan anledning, det tog mig 3 dagar att komma på att det faktiskt kan vara mens.
Heja tjejen!! :P
Så hajj är jag på den kvinnliga kroppen. Det var verkligen det abslolut sista som slog mig i tanken för jag ha ju PCO och då är blödningar väldigt sällsynta men tjoflöjt! Vilken lättnad över att jag itne gått sönder då ;)

En yr dag på skolan och nu har jag handlat och matat lilleman så nu inväntar jag att lillasyster Miranda ska komma med en subba som vi ska smaska på. Hon ska nämligen ut på krogen ikväll så då får hon komma och mellanlanda här, kanske kan jag få lite tid att göra nånting annat, typ baka medans hon snällt besöker oss.

Ja usch, nu ska jag lägga mig brevid min älskade Edwin och vila lite. Adjöken!

FEL I PLANERINGEN

Kategori: kärlekskrypet

Efter vårt BVC besök så har tankarna börjat spinna ännu mer. Jag känner verkligen inte  för att amma mer men på ett sätt vill jag ändå att han ska ha brösmjölk, men min mjölk verkar vara så dålig så det spelar nog ingen roll och dessutom känns det allt annat än bekvämt.
Han har ju fått i en månad och då har han ju definitivt fått det viktigaste i mjölken men.. Ja... Vi ser väl vad som blir i framtiden.

Men tillbaka till Edwin ;)
Han är verkligen ingen liten kille han inte :P
57,5 cm lång och hela 4800 g !!!!
I
morgon blir han 4 veckor, så gissa om våran prins har bra aptit? :P
Herreminget.

STILL GOING STRONG.

Kategori: kärlekskrypet

Sliten efter en jobbig natt.
Det var första natten vi körde med ersättning och det fungerar väl bra mycket bnättre än bröstmjölk men han fick ju sova så otroligt mycket igår så natten var jollrig.
Ska försöka hålla han lite mer vaken idag så kanske vi kan få oss lite ordentlig sömn natten som kommer för vi har en redovisning inför morgondagen att vara förberedda på klockan 11 så det gäller att vi är på hugget ;)
funderar på om jag ska ta mig mot strömpilen sen och gå på H&M där för dom har bättre utbud än city. Har ju kikat in ett par jeans som jag skulle vilja ha så jag hoppas dom finns kvar i rätt storlek.

Edwins fot ser mycket bättre ut iaf! Dom trodde att det skulle bli gips i 8 veckor och sen operation, men redan nu efter gips nr 2 så ser allt superduper bra ut och ser det lika bra ut nästa vecka så ska vi operera veckan därpå! Gud så glad jag blir :) Kanske det reder sig till slut :)

Nu ska vi klä på oss och gå och handla lite småttigt och gottigt (=mango), inför kvällen så vi har något att göra medans pappsen jobbar och sliter.
Sen ska vi en tur på expo och BVC.

Adjöken

SLITEN

Kategori: kärlekskrypet

Jag känner mig helt körd. Sist jag åt var kring 20 tiden igår kväll så natten, morgonen och dagen blev ganska påfrestande ända tills jag och Gojj tog oss ett gammalt hederligt McNuggets mål på eftermiddagen efter våra besök på sjukhuset!
Gud så bra det satt men jag känner att det är nånting som lurar i min mage och det är inga hungerskänslor, det är mer ajj ajj -magkatarr känslor.
Hoppas det går över när och OM jag någonsin slutar stressa och oroa mig för allt och inget  hela tiden.

Jag har i af haft en superbra dag med Gojj på staden. Det blev dock inga inköp till oss själva, inge kläder till morsorna men däremot prylar till bäääsarna ;)
Tant Gojj var så generös att hon t.om köpte en lite söt bamse snuttis till Edwin. Han har redan dreglat på den så den var nog godkänd ;)

Har köpt lite ersättning också och jisses va det går undan med matningen nu när han får äta den! Han äter den likabra som mjölken, det är ju bara så synd att jag inte känner för att amma nå mer nu. Jag klarar inte av det. Offentligt är det en riktig pina. Jag vill verkligen inte gå ut när jag vet att han måste ammas när som helst eller under den tiden ajg är ute. Usch, det känns verkligen obehagligt.
Sen verkar min mjölk inte vara av någon toppkvallité för han äter och äter och äter hela jäkla tiden och blir aldrig mätt så det måste ju vara nå ruttet skit som kommer från mig.
Jag ska ändå försöka pumpa och ge han bröstet nån gång HEMMA, för att hålla igång produktionen. Jag vill ju ändå att han ska ha lite modersmjölk men för att det ska fungera för oss på bästa sätt är ersättningskomplementet det bästa just nu och förmodligen framåt också.
Jag får ju nästan inte ut ngt när jag pumpar ändå så något fel är det ju.
Sen kanske, peppar peppar, sömnen ordnar till sig och mammsingen får sova mer än 1 timme i stöten också och lilla bebis kommer må så mycket bättre med mer sömn han med.

Jag tror stenhårt på det här. Jag känner att det är som en stor sten har lyfts från axlarna nu när han verkade gilla ersättningen. Så om jag nu kan få ut lite mjölk från spenorna också så kanske han kan få det bästa av båda?

någon som har erfarenhet av delamning? Dela med er :)

HELNÖJD

Kategori: kärlekskrypet

Nu äntlligen, verkar det som iaf, har vi hittat ett system som fungerar för kvällen och natten med lilla Edwin.
Imorgon är det ersättning som ska inhandlas och lite annan shopping med Gojj och Lova, och sen är det baskemig bara att börja med de nya rutinerna som ska hjälpa oss att få mer sömn så vi kan vara bättre föräldrar på dagen.
Det känns bra än så länge, peppar peppar för att det håller ;)

Imorgon har vi även bad-dag och gips-dag. Känns lagom roligt att behöva sitta en tid på sjukhuset men vad för man inte för sitt älskade lilla hjärtegull? Tror vi ska ta rött gips imorgon, muy bien ;)
Vill köpa lite nya dressar till Edwin också men det är som inte lönt när det bara blir mer komplicerat att byta blöjsingen på han. Jag är ju iofs garderad med kläder tills han når 1 år och säkerligen längre därtill men det kan vara skoj att få köpa något eget till min älskling. ;)



Jag ville ju inte att han skulle börja med tutte men han och pappsingen ville annat. Tur är väl det att han fortfarande snuttar på det han kommer över så snuttefiltarna kanske kommer till användning ändå? :)

YRVÄDER

Kategori: kärlekskrypet

Ja gissa om man blivit nollad sen Edwin kom.. Nu kan jag verkligen vara praktexemplet på den typiska Dumma Blondinen. Hujedamig!

Idag är det återigen en skoldag för oss och sen ska vi posta iväg lite paket och sen blir det en powernap. Tänkte köpa mig en ersättning och testa ge han som komplement för han verkar inte bli nöjd av min mjölk längre. Dessutom så äter han bättre i flaska så nätterna kanske blir lugnare för oss med flaskmatning för då kanske han kan sova i sin egen säng.
Jag hade ju köpt ett sånt där snuggle nest men han hasar sig ur det så det åker iväg. Han använder gips-benet och hasar sig ner och ur nestet så jag känner mig inte riktigt s'äker att han han i det.

När Kim var här igår så kom hon med den briljanta idén att lägga ner honom i spjälisen med en av mina tröjor, så att han känner min lukt då kanske han sover bättre och igår fungerade det, nu ska jag ge det ett försök ikväll också. Jag har alltid på mig en svart stickad kofta på kvällarna, den är som mysig, så om jag virar in han i den när han har somnat efter kvällsmaten så kanske han till slut kan sova själv och vi får tillbaka våran säng.
Inte för att det inte är mysigt med lillemannen i sängen, men det är mer för att ingen av oss sover bra när han sover med oss så det är för allas eget bästa :)

Näe, nu måste jag mata och packa klart inför dagen. Adjöken!


DINAPP

Kategori: Allmänt

Idag måste jag på babyproffsen och införskaffa nya dinappar till mina Dr.Brown flaskor.
Tyckte väl att det gick dåligt att flaskmata lilleman när det är storlek 3 på dinapparna! De forsar ju ut när han försöker suga! Ska även köpa några dinappar från Eska, dom fungerade okey ändå, testade igår och dom fungerar i samma flaskor så det är ju muy bien! ;)

Idag blir det, förutom Babyproffsen, att försöka ta hand om hushållet lite och kanske få min drömprins att vakna upp ur bakfyllan. Hade varit trevligt med lite familjedag, kanske en promenix till några vänner eller bara prommis och sen mys hemma.
Vi får väl se. Kanske blir jag och pyret som tar oss iväg annars.

Hejdå

PYRET

Kategori: Allmänt

Ja mitt lille hjärtegull håller mammsen vaken om nätterna och dagarna. Känner mig som en väldigt trött människa och är så yr att jag t.om lämnar mina nycklar i låset på ytterdörren! SMIDIG TJEJ!!
Vet inte om det är demens som tjuvstartar eller vad som händer men yr i bollen, mer än vanligt, har jag verkligen blivit.

Lilleman har haft en jobbig natt med skrik och panik mest varje vaken stund. Han får sån panik över hungerkänslorna att det blir gallskrik så pojken nästan svimmar av! Enligt mor min så var jag likadan när jag var liten så det är väl det.
Jag testar med Minifom droppar nu och det har än så länge, inte gjort någon skillnad i skrikandet. Det ända som egentligen har skett är att han inte bajsar 16 ggr om dagen, fast det slutade han med innan jag köpte Minifom så jag vet inte vad det är för något fel. Kanske är det växtvärk? Han har ju skjutit i både längd och vikt så det knakar väl i fogarna på lillstackaren :P

Ikväll blir det födelsedagskalas hos Darlings vän och sen kanske det blir en mysig liten stund hemma och förhoppningsvis lugn stund, då kanske jag ska försöka passa på att vila nån timme.

Ha en bra helg,  adjöken adjö

EN JÄVLA DAG!!

Kategori: Allmänt

Ni kan inte förstå vilken otroligt skitdag det har varit för oss idag!
Det börjar med en natt utan sömn, inte helt men lilleman är extra skrikig nu så det blir lite panik-skrik när man minst anar det.
Sen i morse så hade vi ett väldans sjå med att försöka få på oss kläder och hinna med bussen till skolan för jag hade ju mentorsamtal. Väldigt olustigt och hastigt springer vi ut genom dörren, jag som i sista stund bytte jacka inser när jag lastar i gubben i vagnen att det varken finns börs, nycklar eller mobil med i väska eller fickor.
PANIK!!!
Sprang upp till dörren igen och började fippla med brevinkastet, vred böjde och slet för att få upp det för jag tänkte slinka in armen och låsa upp men jag hade för tjock arm.
Helvete.. Livet var i princip över fram tills bejben skulle skulle, kring 17 tiden, sluta jobbet. Tänkte att jag skulle få sitta i trapphuset hela tiden men så kom vår kära granne mittemot, och erbjöd sig att låna ut sin telefon så jag kunde ringa fastighetsskötaren.
Underbara lilla gubbe, evigt tacksam är jag dig!
Jag ringde fastighetsskötaren som kom inom 10 min, öppnade och genast var jag räddad! Alla de viktiga prylarna man behöver hade jag äntligen så nu var det bara att försöka hinna med en buss för jag hade ju en tid med mentorn att passa!

Tur som jag har, ibland, så hann jag just med 6.an och skulle precis hinna i tid till samtalet men då händer det givetvis andra saker. Jag trycker på stoppknappen och bussen fortsätter att köra och givetvis så kör mötande bussen in i både min buss och bussen framför mig! Jag blir inte klok! Så istället för att stanna av bussjäveln så fortsätter den köra och jag måste gå hur jäkla långt som helst i snö-kaoset upp till skolan för att hinna med mitt inbokade samtal!
Jag blir tokig! Sen när jag väl kommer in på skolan så har jag problem med hissen, lilleman vaknar och blir världens skrikbebis, min mentor är snorkig, alla andra människor vill stanna och gulla och givetvis prata om lilla bebisen i min famn.
Ett rent kaos där också.


Men väl efter mitt samtal, som blev som jag ville, så gick allt lugnt och fint. Vi ha handla på apoteket, jag har köpt ett Snuggle Nest och middag och nu efter en välbehövd power nap för jag och pyret så är det dags för resterande hushållssysslor att göras. Hujedamig vilken dag!
Hur har ni haft det? ;)

LILLEMAN

Kategori: Klumpfoten

Ja huvva va min lilla skrutt är grinig och ledsen över att foten/benet är fastgipsat i tyngre gips. Det är dessutom mer vinkling på foten så det känns väl lite annorlunda skulle jag tänka mig. Lilleplutten min då :/
Ingen sömn för någon i huset när han är på detta humör.

Idag ska vi upp på skolan för ett mentorsamtal och planering för resterande termin och sen blir det att handla lite saker på apotek till plutten så man är garderad för alla möjliga oväntade saker som kan komma.
Efter det ska vi minsann köpa ett Snuggle Nest av en tjej och jag måste inföskaffa lite andra dinappar för dom jag har nu är inte okey till pyret när han flaskmatas.
Sen har vi hushållsarbetet kvar och med lite lite tur kanske man till och med kan få sig en liten skvätt sömn innan pappsen kommer hem så vi är pigga och glada? :)

Ha de!

HETS

Kategori: kärlekskrypet

Jag har börjat med några riktiga dumheter; hetsätning.
Jag kan bara smälla i mig en megamängd av nånting och sen sitta med ångest resten av dagen. Det resulterar ju givetvis i att humöret tryter och darling får sig en och annan sur kommentar eller min.
Kul tjej va? Mmm....

Nu har jag och lilleman bökat oss fram igenom snöovädret och kånkat upp barnvagnen på bussarna mellan Teg och sjukhuset. Ingen lätt match vill jag lova men nu är det gjort och vi har varit så duktiga!

Tur att dom är så otroligt trevliga på ortopeden, supermysiga och väldigt pedagogiska och lättsamma att ha åh göra med. Väldigt uppskattat när man är en orolig mammsing så fort man kliver in på sjukhus mark. Men allt såg då så himla fint ut! Foten hade rättat till sig oerhört mycket, alla var riktigt förvånade och jätteglada för det är ju hur bra som helst att det redan efter en gipsvecka har hunnit räta ut sig så pass mycket.
Nu bytte vi gips, och färg på gipset, samt att dom vinklade ut foten ännu mer nu så om resultatet är lika bra nästa vecka, vilket det troligtvis är, så ska dom vrida ut foten i högerläge. Dom ska nästan överdriva vinklingen för att ha lite till godo så att säga. Sen är det klart och vi ska bara byta gips varje vecka tills foten har växt och blivit så pass stor att vi kan pröva ut en skena åt honom.
Bra va?
Jag är så nöjd över lillemannen våran <3


Nu inväntar vi mormor och moster Miranda för middagssällskap. Måste lägga ihop all tvätt också för det är tvättid ikväll... Adjöken!

FUNDERINGAR

Kategori: Allmänt

Det är mkt som rullar runt i skallen nu..

Snart ska jag bada lilleman och sen ska vi fortsätta mysa under täcket och smörja in oss med olja och lotion, det är nämligen gipsbbytar dag idag. Bort med det lila gipset och på med ett blått. Sen ska vi skynda oss iväg till skolan och se om min härliga studiegrupp är på samma bra humör och kan få mig på lite bättre humör, det brukar fungera ungefär så. Sen kommer mammsen in och ska äta middag med oss, kan jag verkligen behöva! Lite mammatid är väl det alla behöver under mindre bra perioder?
Tur min lilla  plutt får oändligt med mammatid! Han ska aldrig behöva ha en dålig period inte <3

Off I go!

BAJSBEBIS

Kategori: Allmänt

Herreminget vilken liten bajsbebis vi har skaffat oss ;)
Inom loppet av 30 minuter så hann jag byta 4 bajsblöjor, överfulla! Så jag vet inte om det är nå fel på pluttens mage eller om det är racerbajs för hela slanten med den här gullungen.
Jag trodde det skulle bli en bebis som bajsa typ 1 ggn i veckan, men istället kör vi på ett paket blöjor varannan dag. Inte coolt :P Iaf inte ekonomiskt. Tur att maten inte kostar ngt för honom, ÄN.
Kläder är inte heller någon bristvara så på de ställena är man garderad så jag antar att man kan unna sig flera paket med blöjor i veckan då :P

. Dammsugarn har tagit ett varv runt golven och nu tänkte jag faktiskt baka lite chokladbollar, eller.. Näe, efter 2 timmars prommis är jag nöjd med lite eftermiddagsmys innan pappsen kommer hem och tar över så jag får laga lite mat.

Adjöken!

BEBISDEJT!

Kategori: Allmänt

Jag och Gojj ha dejtat med våra bebisar på Café Station idag. Det var ju tänkt att vi bara skulle dit för att ge dom lite mat men min parvel tyckte att det var mkt mysigare att sova hela tiden så det gjorde han, ända tills vi gick för då blev det skrik och panik, typeliskt!
Trevligt som attan var det ändå och nästa vecka blir det shoppingdejt för oss ;)

Min lilla skitonge sket ju ner hela vår säng idag också! Jag mysa ner han i mitten av vår säng för att få gå och ta hand och disk och sånt, passa på medans han äntligen sov, men det va inte långvarigt för efter ett tag så skrek han bara rätt ut! Himmel tänkte jag, nu ha han mardröm eller så är han superduper hungrig. Näääe, när jag plockar upp honom så se jag fläcken. Bajsfläcken som gått igenom påslakanet över på täcket och upp på lillemans rygg och huvva! De va ba bajs överallt! Men de är tur det än så länge är doftfritt och inte så fasligt jobbigt att tvätta bort.
Fort va de gjort ;)

Nu blir det teve mys och invänta faster Jessica som ska komma  på besök. Imorgon har jag ett besök av Martina att vänta mig och sen är det dags för oss att förbereda oss psykiskt inför omgipsningen  på torsdag.
Men det ska nog gå bra.

Hejdå

HICKIDIHOPP

Kategori: Allmänt

Ja min lilla bebis är så konstig :P Det är verkligen en nattbebis än så länge!
I natt när jag hoppades på att det skulle bli lugnt och skönt så har parveln legat och gnnytt, gnussa, stånka och smaska som.. Ja, jag vet inte vad! :P
Söt som få är han ju men jag tänkte ju att lite mat skulle dämpa dessa läten men icket. Vssa av gångerna har han bara velat ha en mysig mammis omkring sig, då blir han lugn :) Mammas lilla <3

Idag är det  dejt på stan och ett ärende som ska göras. Måste på arb.förmedlingen och hämta ut ett papper till CSN så jag får högre bidragsdel och mindre lån nu när skolan dragit igång igen.
Sen är det lekdags med Gojj och Lovis. Undra om jag klarar av att mata runt vagnen på stan utan att köra på folk? :P Ha lite svårt med avståndsbedömningen fortfarande :P

Nu är det mys med hick-pojken. Kanske vill han äta snart eller bara mysa igen? :P

BVC

Kategori: kärlekskrypet

Ja hujedamig va han växer! 260 gram på en vecka ha pojken vuxit! Inte konstigt med tanke på hur han äter matvraket! ;)
4360 g
56 cm

är mammas lilla hjärta nu för tiden. Gosseliiiigen dååå ;)

Nu ska vi äta lite mer och sen är det dags för en mini tupplur innan kvällsprommisen, eller så skiter jag i prommisen och tar en extra lång tupplur och skummar igenom nya kursboken kanske? Det borde jag göra med tanke på att det är både redovisningar, föreläsningar, gruppträffar, och en uppsats att skriva om ämnet de närmsta veckorna.
Nu när mammahjärnan är så yr så är det nog bra om man börjar i tid :P
Adjöken adjö

HEKTISKT

Kategori: Allmänt

Ja nu har jag gjort bort första skoldagen. Himmel och plättar va det kommer att bli hektiskt för mig ett tag framöver. Det blir inte mkt jobb gjort, det är ingen superhög prioritering i alla fall. De dagarna jag inte är i skolan kommer jag verkligen att supernjuta av att vara hemma med go pojken och då vi inte är hemma eller i skolan så kommer vi vara på sjukhuset och gipsa om benet så nu är det mystid varje minut för oss!!

Jag ha ju ändå shyssta lärare nu som tillåter mig ha med mig plytet på föreläsningarna och redovisningarna i den här kursen, det är ju supernajs, för det är verkligen SKITMYCKET föreläsningar, typ BARA föreläsningar. Men det kommer nog gå bra :) Kommer dock vara väldigt tacksam när pyret bestämmer sig för att vakna mitt i en förläsning, helst den tråkigaste, och bestämmer sig för att vara hungrig! ;) Då glider man igenom lite på bananskalet ;)

Humöret känns lite bättre och vardagen är lite mer stabil och jag tror det här med gipset har nästan glömts bort av lillen. Han är så otroligt stark och viftar på det benet minst lika mycket som det andra, så det är nog inget han störs av längre.



I MINA ÖGON

Kategori: Musik

Jag är så tokigt förtjust i den här drälliga dansken ;)

DRESSBOI

Kategori: kärlekskrypet

Mammas lilla hjärtegull har varit lite lagomt grinig idag/natt. Sova är ingen lyx man  kan njuta av särskilt mkt sträckvis för plutten får brist på uppmärksamhet och då är det skrik och panik ett tag :) Lilltjorven min.

Min dumma jäkla barnvagn har gått sönder! Eller.. Inte sönder, det är den där "huvan" man drar för så att det blir skydd för ansiktet, ni vet det som är längst fram på en barnvagn, kapushong eller vad man ska säga, den är glapp och vill ALDRIG hålla sig uppe så den är nerfälld hela tiden nu och hur kul är det för Edwin att åka vagn då? Det drar ju in kallvinden för tusikken! Usch så ilsk jag blir.
Mina funderingar är att antingen köpa en ny barnvagn eller försöka fixa den där rakkaren imorgon för har jag inte en fungerande barnvagn i veckan vet jag inte vad jag ska ta mig till!

Häromdagen fick plutten en cool liten dress av godfather Johnny.
Kolla va söt han är min lilla gooskiiiit! :D

GNUSSEGULL

Kategori: Allmänt

Det är så mysigt att se lilleman ligga och gnussa, gny och vifta hej vilt med armarna när han sover. Han är så fasligt söt! Sötare blir han då ögonen öppnas, eller ett iaf, och han slänger ett getöga på mig och suckar för att sen somna om och fortsätta sina vilda drömmar.
Haha, han är typ som jag är när jag sover då jag inte har han brevid mig ;) Mysplytet

Det har inte blivit så mkt sömn för mammsen i natt.. En ganska jobbig lördagkväll/natt blev det tyvärr men det tar vi väl igen idag? Ska försöka hinna med en liten promenix och sen ta itu med alla kläder igen. Ha rensat ut preggo kläderna och överflödiga kläder men har en hel del kvar som jag tänkte ta itu med idag om vädret ska fortsätta vara mega kallt.

Nu är det frukost för mini, adjöss!

15 OCH SOLO

Kategori: Allmänt

Efter en mkt trevlig dag med besök av Jezzica och NS och deras lilla vilde, Wille, så har vi återigen en kväll att "se fram" emot på solokvisten.
Thaimat, kaffe, delikatobollar, nödvändigt surr och massa bus gör dagen lättare och roligare så det ska definitivt göras om, dock utan thaimaten för den höll inte riktigt måttet i kvigornas munnar ;)

Känner lugnet som vanligt och det är inte många knop som görs men det hade varit trevligt med lite sällskap, kanske får jag testa ringa någon nästa helg och se om det finns nån som är sugen på att leka med mig och bebis. Jag kan ju inte bara förvänta mig att folk ringer mig och vill leka, här måste tas egna initiativ ;)

Imorgon ska jag och Gojj leka med varsin bebis, OM det inte dyker upp något som ställer in våra planer. Det kan ju lätt bli så med bebisar och virriga pannor :P Men annars ser jag väldigt mkt fram emot det! Babe lär väl vara bakis så nånting måste ju roa jag och Edwin ;)

Näe, nog med detta. Kanske är det blöjbyte på gång och lite mer bubbelvatten till mammsen.
ADJÖKEN

BRÖSTINFLAMATION?

Kategori: Allmänt

Ja ett par jobbiga timmar med feberfrossa och extremt ömmande bröst är ju alltid lika skoj! Jag trodde att det hade gått över i förrgår men icket. Igår kom ännu en dänga av smärtan och efter ett par timmar försvann den igen. Om den kommer tillbaka idag också så måste jag nog ringa sjukvårdsupplysningen och höra med dom vad dom tror att det är, bröstinflamation eller mjölkstockning/mjölkstas. Om det nu skulle vara första alternativet så är en antibiotika kur nästa medel att proppa i mig. Nu äter jag Ibuprofen när skallebanken och febern är som värst, ingen överkonsumtion då jag ammar såklart, men ändå...

Gårdagen firade jag och lilla prinsen nästan helt själv. Inget ovanligt med det men parveln blev ju 2 veckor gammal och jag kan inte få in det i skallen! Det känns som att han varit med mig hur länge som helst men det är ju bara 2 veckor, helt sjukt va tiden går fort!

Ja huga huga, nu ska jag gå igenom mina "smal kläder" och se vilka jag kan ha och vilka jag vill ha kvar, resten slängs, skänkes eller säljes. Måste faktiskt unna mig lite nya saker sen när ekonomin är ordnad och försäkringskassan har gett med sig. Har ju inte köpt nått till mig själv på gud vet hur länge, och om jag har köpt något så har det varit på second hand så nytt har det ju iaf inte varit.

Äsch vilken gnäll kärring man är. Jag ska försöka vara lite gladare idag. Lunch med Jezzica och NS om nå timmar ser jag fram emot och en dejt med Gojj och lilla Lova är också ett glädjerus så nu ska jag skynda mig duscha medans lilleman sover med pappsen!
ADJÖKEN

PYRET

Kategori: Klumpfoten

Mitt lilla hjärtepyr med första gipsomgången

KLUMPFOT

Kategori: Klumpfoten

Mitt lille hjärtegull har hållt mig vaken hela natten. Kan tänka mig att det blir likadant idag för grinigare bebis får man leta efter. Han håller på vänja sig med gipset så det är lite grinigt och jämigt för honom stackaren.
Sen har inte natten varit lättare då jag fick mjölkstas eller mjölkstockning igår. Låg med extrem feber, frossa, svullet, klumpigt och rött bröst och kallsvettning hela natten så jag är lite mörbultad. Nu är bröstet bättre men jag har kvar lite feber och framför allt har jag kvar skallebanken. Den vill tammetusan aldrig släppa tror jag, sjukt jobbigt..

Annars är det en dag jag kommer att spendera i lugn och ro inomhus. Möjlighen att jag måste ut på Ica för att införskaffa mig Alvedon för jag har en känsla av att jag kommer måsta vara solo idag/ikväll så det är väl bara att ta tummen ur arslet och klä på sig varmt för en liten promenix. Kanske Edwin kan sova mer än 30 min ifall jag tar mig en lite längre prominax?

Jaha, då börjas skriket igen.. Over and out.

GIPS

Kategori: Klumpfoten

Mitt lilla hjärta ska gå igenom otympliga saker på sjukhuset den närmsta tiden. Det gör så ont i mammahjärtat :(
Nu har vi gipsat första omgången av den innåtvridna foten och det blir att gipsa om varje vecka i 6-8 veckor. :(
Efter gipsningen ska vi klippa hälsenan på älsklingen och den operationen ser jag inte fram emot.
Dock tar det 3 veckor innan hälsenan vuxit tillbaka igen men det blir ännu mer veckor med gips och otymplighet för lilla stackaren min. :(

Som om nu inte detta vore nog så ska vi sen kolla ut en skena till honom som han ska ligga med ena foten i dygnet runt till ca 12-13 månaders ålder och sen passar vi ut en ny skena som han endast ska ha nattetid upp till hans 3 års dag. :(
Jag blir så ledsen för min lilla älsklings skull.

Nu är det inga livshotande skador på pojken men det blir komplikationer i alla fall. Vi hade då tur idag på ultraljudet när dom kollade höfterna som var perfekta, hade dom inte varit det hade det blivit ännu mer komplikationer.

Nu är det matdags. Adjö

BAJSTRÖJA

Kategori: Allmänt

Ja min lilla prins är inte som alla andra småttingar. När man hör om de ammande barnen som bajsar typ en gång i veckan eller möjligen 3 så tänker man ba: Wow, sjukt skönt och ekonomiskt!!
Min lilla bebis, han bajsar ungefär 3 ggr i timmen! Näe, inte så mkt, men det är blöjbyte kanske 10 ggr om dagen om inte mer vissa dagar!
Som om det inte vore nog att vi ska byta blöjorna så måste vi dessutom oftast byta kläder på han för det kan ju tydligen inte hålla sig i blöjan, näääääråååå! Ligger man och myser med Edwin på magen då han ligger i blöja eller body så kan du räkna med att få dig en släng bajs på magen. När det hände mig så hade jag ju på mig en vit tröja som numer inte är vit.

Intressant info såhär på kvällskvisten va? :P

Jag ska nog ta och borsta gaddarna innan pyret ska ha nattmaten och sen ska vi sova. Har ju både inskrivning på skolan och en del att göra på sjukhuset imorgon. Lillknyttet ska röntgas och sånt... :-S

HA DÄÄÄ

FRI SOM EN FÅGEL?

Kategori: Allmänt

Å hej å hå vilket underbart liv man har skaffat sig!
Världens mysigaste bebis och äntligen någorlunda rutin på dagarna, åtminstonde så är inte tröttheten överhängande så det känns faktiskt bra. Så länge jag får sova emellan matningarna så fungerar allt utmärkt. Nu ska jag försöka få in lite husliga sysslor i dessa rutiner så fungerar ju livet som vanligt igen :)

Gårdagen var helt makalöst rolig! Vi var på Leos med Jezzica och NS samt deras knodd, gissa om lekfarbröderna fick det svettigt ;) Haha det va skitskoj att se. Lilla Edwin är ju alldeles för liten för att leka på leos men vi hade det trevligt på en stol och snackade skit istället :)
Sen blev det bara hemgång och vips så fick vi återigen besök av paret över en kopp kaffe och en hel del väldigt roliga diskussioner följde med, det är så kul med folk man går ihop med och som man har något gemensamt med. I LIKE :)

Idag blir det en sväng med pappsen och bebbe på Ica, premiärturen för dom två i barnvagnen och sen ska jag jobba lite.

C ya!

MAGEN

Kategori: Allmänt

Jag som var så orolig över att jag skulle få världens mega mega dallerihängis-mage efter förlossningen, men jag är inte så lidande. Jag mena, jag kan ju ha alla mina gamla kläder, byxor och t.om det som var för litet och satt förfärligt fult innan jag blev gravid sitter bätttre nu så det är väl egentligen dumt att klaga.
Har dock tagit lite bilder så jag vet vad jag ska jobba på till sommaren då det är beachen som gäller :P Måste ju bli fit och fin och inte dallrig som jag är nu så att jag måste leka i vassen i sommar :P

Såhär ser jag ut 10 dagar efter förlossningen.



Och såhär rockig är min lilla Edwin nu för tiden ; )

DÅLIG UPDATE

Kategori: Allmänt

Ja nu har jag extremt dålig uppdatering på bloggen, men vi har haft väldigt fullt upp.
Det har varit inläggning på BB i 5 dagar och sen har det i princip varit folk här hos oss hela tiden så det har inte funnits tid till bloggning.
Nu har nog det mesta lagt sig och kommande vecka kommer att bli ett försök till lite rutiner så det är klappat och klart när skolan börjar den 16.e.
BVC ska komma på hembesök imorgon och sen hoppas jag på att få läka ihop så att jag klarar av att ta mig ut med barnvagnen, den är ju fortfarande orörd så gissa om jag längtar galet mycket att få ta ett race med den!

Sen har min telefunk kolapsat. Jag slår på den men den stänger av sig själv så jag vet inte vad som skett. Jag har en del samtal att ringa så jag antar att jag får sno darlings lur och ringa de mest behövande samtalen. Sen få jag försöka fixa en ny telefon så folk får tag i mig och så jag får tag i folk.
Inte för att jag har något behov av det just nu men det kanske kan behövas någon dag framöver.

Nu måste jag kolla maten, man måste ju tydligen äta minst lika mkt nu som då man är gravid för att underhålla amningen. Känner mig dock ändå rätt nöjd över att ALLA mina gamla kläder passar, jeansen fick jag på mig 5 dagar efter förlossningen så I feel goood ;)

11-12-30

Kategori: kärlekskrypet

.

Det tog tid innan han ville ut men när han väl var på väg så gick det med en sjuhelsikkes fart.

16.34 skrev vi in oss på förlossningen på fredageftermiddagen. Hade haft lite förvärkar på dagen men trodde helt och fullt att det var gaser eller tarmvred, vilket det tydligen inte var.
Väl inne på förlossningen kollade dom läget 16.50 och jag va öppen Lustgas och 25 minuter senare så känner jag hur jag verkligen vill krysta. Ringde in BM igen och hon tog mig på allvar och kollade hur mkt jag var öppen nu då, klockan var då 17.20 och öppningen var 10 cm.
PANIK!
Nu kom det in en USK och jag kunde äntligen få fokusera på att trycka ut bebis och inte gå omkring och försöka andas igenom allt.
Vattnet flög ut 17.35 och efter några krystningar så hade jag världens finaste underverk på magen 17.48.

Det gick så huskeles fort att dom inte hann anteckna i datorn vad som hänt så mina papper därifrån är ganska blanka men vad spelar det för roll när jag fått världens goding med mig hem ;)

Erik va jätteduktig och hjälpte mig verkligen genom allt så utan honom hade jag aldrig klarat mig så bra.

Vi kom hem igår från BB så vi har bott där i 5 dagar och det var både tacksamt och jobbigt. Tacksamt för att jag fått hjälp med amningen och vi har fått lite mer info om allt och känner oss verkligen redo, jobbigt för att han hade gulsot och ett snevridet ben. Eller, egentligen är det bara höger fot som är sne men det var tydligen viktigt att vi träffade tusen läkare så det har vi äntligen gjort bort och nu ska vi till ortopeden och radiologen den 12.e för att se om vi ska gipsa benet eller ej.

Annars är livet helt underbart!!