kärlekskryPEVA

Vardagen som mamma till Edwin med klumpfot(PEVA) och mer därtill.

7 MÅNADER

Kategori: Allmänt

Det är ingen vanlig dag idag. Det är världens sötaste Edwins 7 månaders dag!
Helt sinnes så fort tiden har gått!
 
Han har t.om  börjat dra sig fram när vi lägger han på golvet!! Idag började han med det, alldeles efter middagen så började han avancera på det viset! Min duktiga lilla pojke! :D Snart förstår han poängen och börjar krypa :D
Mer hårdträning för oss!
 
Ska ta bort hoppgungan nu och bara använda mig av gåstolen så han kan börja paddla på med båda fossingarna och sen tar jag bort den också för då jäklar ska vi nog gåträna utan stol men med vagn perhaps ;)
 

GALET JOBBIGT!

Kategori: Allmänt

Usch va dryg vi är.
Vi (Erik & jag) har testat köksbord efter köksbord och inget duger/passar/funkar. Nu testar vi med det här ovala vita vi hämtade igår men inser att soffan vi har tänkt att ha till, kommer bli alldeles för stor. För djup lixom..
Nu får det fan va!

Nu blir det såhär att vi kör på det lånade bordet vi hade, ett fult trä bord, och sen väntar vi jävlar tills dess att vi har bord/stolar/soffa som passar med varandra och som vi tycker om och har turen att fynda!

Jäklar så less jag blir!

Men åh andra sidan.. Nu tänker jag tok.knäppa mängder med bilder på allt som jag anser överflödigt i förrådet och sälja iväg allt! Bort det ska det och det är nu!!

ÅNGVÄLT!!

Kategori: Allmänt

Jisses! Som jag gått på idag! Kört i 190 hela dagen känns det som! Härligt! Nu kommer jag sova extra gott ;)

En liten sammanfattning kanske? :)

Brödbak, tvätt, disk, spis/ugn-skrubbning samt kakelskrubbning och rengöring av handfatet på toaletten skedde före/under lunchtid.
Sen när min älskade lille man somnade så passade jag på att rengöra gamla barnvagnen. SOM NY blev resultatet. Är mkt nöjd med mitt work med tanke på hur lortig vi gjort den innan ;P

Sen fick min karl en idé om att byta ut våra köksmöbler till några som fanns i gamla mormors hus. Jag har inte brytt mig om kökets möblemang för jag har inte känt att jag hittat de rätta bordet att ha där inne men nu är vi en bit på väg :D
Från tråkig furu till charmigt äggvitt.

Lite i val och kval hur vi ska göra med placeringen av det samt om vi ska ta en soffa eller bara stolar. Återkommer om det plus bilder såklart!!

Handla, panta flaskor, gått med sopsamlingen och placerat om lite blommor har även det blivit av. Och med lite tur så har jag energi över imorgon till att dammsuga, byta sängkläder, skura golv, rensa rabatten och leta fram lite skrot i förrådet som ska iväg ;)

NOG FÖR IDAG: ADJÖ

SHAKE AND BAKE

Kategori: Allmänt

Nu har jag börjat lite smått med bakningen. Det blev brödbak så snart ska solrosbröden in i ugnen ;)
 
Sen blire nog tvätten och köksstäd tror jag ;D

PRODUKTIVITET

Kategori: Allmänt

Jag hade en plan igår att försöka få gjort så mkt som möjligt idag. Det skulle städas, tvättas, panta flaskor, ut med sopor, sortera in kläder från lilleman i hans lådor i förrådet. Jag tänkte tvätta upp gamla barnvagnen och he ut den på blocket. Jag ville handla, laga mat och baka och helst rensa rabatten och slipa vardagsrumsbordet samt plantera om några blommor..

Hur mkt tror ni jag får gjort idag?

Det återstår att se..

MIN LILLEMAN

Kategori: Allmänt

Nu kör vi hårdträning med massa olika saker för vårt lilla hjärtegull.
 
*Vi tränar på att gå barfota. Han har inte riktigt koll på hur man använder klumpfoten, högern, så det är träning på att trampa och inte hoppa eller skjuta ifrån på annat vis.
 
*Han har fått för sig att han numer inte kan vända sig från mage till rygg så det tränar vi återigen på.
 
*Vi tränar också på att äta lite större bitar och inte helt slät.pureead mat.
 
* Träning på att suga från en drickpip som är hård, och inte vanliga flaskorna.
 
 
Det mesta går himla bra men han har ju ett sånt väldans humör, undrar vem det kommer  ifrån? ;P
 
Har introducera lite nya smaker för honom och än så länge är det kyckling och curry som är minst populärt men det tar sig ;)
 
ADJÖ
 
 
 

SOLO

Kategori: Allmänt

Inte alla som har den lyxen att vara själv så det gäller att man passa på och njuter!! ;-)

Har faktiskt haft en suverän dag idag. Allt har varit hur bra som helst, förutom maten som jag givetvis nisslyckades med. Var väl ganska väntat, kan inte laga mat nå bra. Synd bara att gubben behöv mat, annars hade jag gått all in på mackor, frukt, bär och möjligen sallad :-P det är mat!! :-P

Näe...sängen och nya tag imorgon. Blir nog att fösvinna till ngt underhållande ställe..typ blåbärsskogen. Adjö

MORGONSTUND

Kategori: Allmänt

Har sovit ganska bra i natt och uppstigning halv sju var nästan mer skönt än jobbigt!!

Har inga större planer idag förutom att höra vad Magda ville hitta på samt baka tårta och hoppas att Erik vill umgås lite med mig innan han drar ut, om han nu ska ut.

Men nu har morgongympan lidit mlt sitt slut så nu är det barnprogram på s hemat!!

Adjö

REA!

Kategori: Allmänt

Jag älskar sista spurten på rean! Har fyndat massor idag!

Det blev både ett par linnen till mig, för 30 kr styck från H&M, samt 6 bodys och en munkjacka från Lindex till min favorit pojke Edwin!
Underbart! Spenderade ca 300 kr på 2 stora kassar kläder till mig och han. Förstå så underbart!! Jag tycker faktiskt att jag förjtänar lite nedsatta kläder!

Har hunnit med en hel del idag faktiskt. HÄmta med. jobbat, shoppat, fika-möte, hälsa på Gojj & Lovis, göra en megasats med barnmat samt biffar med löksås till jag och babe. Nu är det tvätt som är igång, disken är bortgjord, barnrummet har fått sig några hyllor och nu tänkte jag ta tag i räkningar och småplock och njuta av kvällen. Har ju dessutom cyklat överallt idag så det känns bra också.
Måste få igång fläsket nu för OJ OJ vilken fågelskrämma man blivit!!

Imorgon ska jag se till att få en tårta gjord och MINST en promenix inbakat i ett ärende, det här blir inte bra annars.

Sådär ja.. lite update för er nyfikna snokar :P

ADJÖ

DJURPARKSDAGEN

Kategori: Allmänt

Igår var det en trevlig dag i Lycksele för oss. Till sällskap blev det 2 andra barnfamiljer så ensamma var vi inte fast trevligt hade vi det ändå :)
 
Tänkte bjuppa på dom få bilderna jag tog, det blev mest på björnarna för där stanna vi till längst och på leklandet såklart ;)
 

L-SELE

Kategori: Allmänt

Idag blir det Lycksele djurpark för lilla familjen samt att vi ska ta oss en titt på motorveckans utbud. Det var tydligen skotrar på vattnet idag så det ser vi fram emot!!

Blir nog Instagram att använda sig av idag, ni kan följa mig där; lillaedwin


Adjöss!

PLING PLING

Kategori: Allmänt

Nu är det cykeln som gäller! MOT MARIEBERG!! Äntligen har jag slutat!
Nu vill jag heeem till bästa som finns!!
 

TEUTONIA MISTRAL

Kategori: Allmänt

En ny vagn var det här!!
Inte en helt ny, beggad, men ny för oss! Nu ska äntligen våran skruttis vagn BORT!!
 
Min nya kärlek, Teutonia Mistral, är mitt nya offer för en makeover. Haha, inte riktigt men jag ska pimpa till den lite. Jag ska köpa en bygel, handtagsskydd i läder och några andra coola saker jag såg att jag kommer ha använding av. Givetvis är det åkpås-spaning på gång också nusåhär inför vintern men det tar vi en annan gång.
Ja.. Det känns bra med ny vagn! Lägger upp nån bild sen ;)
 

SÅLD

Kategori: Allmänt

Är så galet kär i min favorit! Det finns inget som går upp mot att se på världens underbaraste lilla människa!
 
mamma älskar dig Edwin <3
 
 
 

QUINNA

Kategori: Allmänt

Städ-disk-tvätt-mat-barnhantering och blomvattning har kvällen bestått av. Lillemannen blev helt plötsligt megatrött och slocknade klockan 18 redan så morgondagen kommer inte bli så himla skoj för pappa Erik som ska ha hand om Ed medan jag jobbar.
Får se hur natten blir också. Vi fick i honom middag, banan och lite välling så han borde ju stå sig tycker jag..
Vaknar han i natt av ren och skär hunger så måste vi ju ge honom lite till men förhoppningsvis somnar han om igen.
 
Ett extra långt pass blir det imorgon och efter det ska jag nog försöka att ta mig en kvällspromenad. OM Erik är hemma förstås.. Vet inte om han ska ut till ngn kompis stuga, då blir jag ju solo så ingen promenix då inte.
Tänkte som försöka mig ut varje kväll efter 19 - 20 tiden då lilleman lix sover. Måste få fart på stockarna till ben så jag får lite kondis och kommer i form  igen.
 
Usch bara.. Mot köket igen då..

PAUS

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka igen.
Har haft en himla massa saker att göra. för åh inte tala om så spenderade jag hela gårdagen med att vara.... BAKIS.
Ja... Helt sant!

Jag och Veronica va ute på krogen i lördags och det slutade i fylleslag se nånting! Jag som inte "supit" på... ja...1,5 år? Blev ganska full men för att inte tala om bakis! USCH!
Inte en gång till säger jag bara. Fattar inte hur man klara av bakfylla förut, inte kul!!!

Annars är det jobb, mer jobb och lite mer jobb som blir av denna vecka. Får uppdatera lite mer, adjö.

MASCARA

Kategori: Allmänt

Hahahah!!
Jag har använt så dåligt med mascara, eller.. Jag använder så sällan smink så det mesta hinner bli gammalt. Min mascara märkte jag nu, är helt ihoptorkad. Jäääävulskt kul :P
Haha..! Men så äre. Jag har inte tänkt prioritera massa tid på att sminka mig när jag hellre kan lägga lite tid på Edwin.
 
Jag brukar faktiskt färga fransar och bryn så då slipper jag för det mesta använda smink. Det är väl en färgad dagscreme med lite bronzing i som jag kan använda mig av när jag vill va lite extra fräsch. Annars äre inte mkt spackel från mitt håll. Tycker att det känns lite... Ja. alltså massa smink, lager på lager, på sommaren är fan inte fint.
Undantag för fester, då kan man få piffa till sig, men till vardags? Varför? Det tar sån tid!! Det är så onöddigt dyrt att köpa mer spackel med jämna mellanrum för att man använder så mkt att det taar slut fort. Usch bara.
 
Tacka vettja Au Naturel ;P
 
 

BARNVAGNS KOLL

Kategori: Allmänt

Ska iväg och kolla in en barnvagn idag. En Teutonia Mistral. Hoppas den är bra och fin och framför allt att min Edwin kan sitta bra och bekvämt i den. Då blir det nog ett köp!
Skulle behöva införskaffa oss en ny bilbarnstol; IGEN.
Ungen växer så det knakar och med skenan gör inte babyskyddet något särskilt bra skydd åt vår skatt.
Jag skiter i att kolla in det där med att den kan ta upp till 15 kg. Man kan ju fan inte gå efter det. Sitter inte ungen bra så byter man stol. Kort och gott.
 
Sen ska vi knata på stan. Mamma Madde ska få sig en fin topp till utekvällen!! WOOOOP!

FAVORITER

Kategori: Allmänt

Älskar Instagram!
Är så jävla torsk på det!!
Här kommer mina favoritbilder på mina favoritkillar!
 

UNDERBARA BARN

Kategori: Allmänt

5.30 gör vi morgon. Gud så jobbigt det är vissa dagar. Jag gillade bättre när vi fick sova till halv 8.. Det kommer väl kanske? Hoppas jag!

Nu såhär efter grötfrukost så har vi morgongympa. Jag ska nog trötta ut lillemannen ordentligt så vi kan ta en extra lång powernap innan dagens bestyr.

Morrn morrn!

KNAPERT

Kategori: Allmänt

Dåligt med inlägg men tro´t eller ej, vi har fullt upp med massa familjeärenden!

INSTAGRAM

Kategori: Allmänt

Har blivit helt nazi på att ladda upp och kiika in andras bilder på instagram. Helt sinnes så skoj det är!

lillaedwin heter jag på instagram om ni vill kolla in hur besatt jag blivit av det ;P


Idag vankas besök på NUS och sen kanske lite bad och sol innan vi sätter igång grillen och jordgubbstårtebaket ;)
Har fryst in 3 liter jordgubbar och nu har vi resterande att käka till frukost, lunch och middag samt mellis ;)

Imorgon ska vi kolla in en ny barnvagn och sen får jag se vad planen är. Beror väl på väder och vind :)

JORDGUBBSLANDET

Kategori: Allmänt

Å hej å hå så kul det är med sommar och jordgubbar!
Idag drog vi iväg till Provåker för att plocka jordgubbar, lite sådär impulsivt. Gött! 4,1 kg jordgubbar senare och säkerligen 4 kilo tyngre så är man hemma igen. Lite mys hos mamma och syrran hann vi med såklart också.
Edwin fick ju en liten fin leksak av sin mormor och sen har vi lånat gåstolen av moster Malin och kusin Kevin så nu blir det att varva hoppgunga och gåstol, 10 minuter om dagen ska nog få igång fotarbetet för honom. Sen kan vi ju gå med honom själv eller lära honom att använda gå-vagnen jag fyndat åt han.

Det kommer bli finfint!

Vi satt å kolla i min bok från då jag va liten och jag gick när jag va 9 månader & 22 dagar. Då GICK jag, inte lärde mig att ställa mig upp å knata utan jag pinna på ordentligt :D
Min första gadd kom när jag va 4 månader så jag var ganska tidig med dom sakerna.
Edwin är lite hämmad av att gå när han ha skenan så det kommer kanske ta lite längre tid än 9 månader och inga gaddar har han heller så det måste nog komma från pappas sida ;P
Killar är ju oftast lite senare blommor :P

Näe, lite mer jordgubbar å sen få jag väl plåga igenom mig med den här filmen vi strax måste se... ADJÖ

GUSTTAVO LIMA

Kategori: Allmänt

Torsk.

NORLIE & KKV

Kategori: Allmänt

Jag kom ihåg när deras första singel kom, torskade rejält på dom redan då men nu.. Helt sinnes! Kan inte göra annat än att nynna, sjunga, lyssna och tänka på den här låten!
MIN sommarplåga är det då definitivt.
 
 
 

UPPE MED TUPPEN

Kategori: Allmänt

Ny blöja, mätt mage och hopptränad kropp, nu har han så det räcker ett tag lilla Edwin. Nästa sak i turlistan är powernap. GÖTT!!

Idag är vi trötta men solen skiner så vi hoppas på lite mer energi fram mot dagen. Adjö!

LESS

Kategori: Allmänt

Gud så trött jag är. Överallt!
Vet knappt vars jag ska ta vägen.
 
En hård tag på jobbet" och 3 more to go innan det är ÖVER!
Lite extra tid dom kommande tisdagarna får jag räkna med att spendera på worket och ifrån Edwin, men det gör inget. Då blir han bara gladare när han väl ser mig ;)
 
Sitter nu fortfarande och letar vagn. Jag vill fanken ha en Crescent, en sån där sittvagn med vändbart styre. Det finns en på blocket men.. Ja.. ögat njuter väl inte särskilt mkt när man ser den. Dock är ju inte det det viktigaste, så länge Edwin sitter bra i den så är det ju mission completed.
 
Annars så håller jag på med det gamla vanliga.. Tvättar, städar.. ja... tänkte försöka ta mig an detta köksprojekt och barnrumsprojekt jag har lagt tid åt att planera ihop. Går inte så bra att utföra men nångång lossnar väl tummen ur.. ja..ni vet ;P
 
Ne, tvi vale, nu måste jag få mig en sockerchock så jag orkar tömma maskinen. Adjökens

SOVMORGON

Kategori: Allmänt

Så gick det med den ända dagen jag bett om att få lite sovmorgon på. Här är man vaken, och har varit sen 5.30 så humöret kunde varit bättre. Ska dra iväg och jobba strax efter 8, måste stanna på konsum och köpa en banan eller nått.. Kanske dextro? :P
 
Lilleman är givetvis vaken också och morgongympan, hoppgungan, tröttar ut honom rejält så snart blir det power nap för honom och en dusch för mig.
Adjö.
 

LIKGILTIGHET

Kategori: Allmänt

Lika bra att vara tyst, det kommer nästan aldrig något bra från att surra. Eller, det beror på vem man surrar med, men det är för det mesta lönlöst.


Dagen har varit turbulent. Känner likgiltigheten öka och det är lagom roligt att vara vaken.
Edwin är sig lik och det gör min dag. Utan han går man väl i tusen bitar. Hans pruttljud och gnöl och allt vad han hittar på är riktigt roande och när jag tänker efter så finns det nog tammetusan inget som är bättre än just dom stunderna när man har en sån här "likgiltig" dag.

SUNSHINE DAY

Kategori: Allmänt

Ja det var ju hemskt mkt sol i Umeå denna morgon.. NOT.
Tur jag har solsken inne, Edwin är nämligen på strålande humör idag så let´s hope att det håller i sig ;)

Jag ska testa morotskakebak idag igen Misslyckades igår så nu blir det försök nummer två. Med en pappa hemma och en, förhoppningsvis, gladare Edwin kanske det går bättre.

Nu först är powernap på schemat. Adjö

BABE

Kategori: Allmänt

Darling är hemma så nu blir film, popcorn och mys. Har ju faktiskt dammsugat, torka golv, tvätta, och städa lite så rent är det dessutom!

Mysljus med passionsdoft och off we go!

MEK

Kategori: Allmänt

Såg nu att mitt nya spjälsängsskydd inte hade några snören att knyta runt spjälorna. Då är frågan.. SY fast egna eller skaffa nytt skydd? Måste ha ett som är dubbelt för lilleman är ju så våldsamt rörlig i sängen och svänger med skenan åt alla håll å kanter.
 
SUCK!!!
 
 
Att vi inte täntke på att kolla det innan vi gikck vår andra prommis för dagen. Nu gick vi ju t.om förbi coop!!
Suck.

PW

Kategori: Allmänt

Oj va duktiga vi har varit idag jag och Ed. Mysig morgonstund, trots gnöl, mysig power nap och sen blev det en väldigt hurtig power walk! HÄRLIGT!

Kanske en dusch, vill inte lukta usch, och sen lite lunch för att sen ta vagnen på äventyr igen. För att det blev inte så mkt second hand shopping igår, det blir idag istället. Måste ha dom där ramarna jag spanat in till korten jag tänkte beställa.

Funderar på om jag ska ta och baka lite morotskaka också sådär lagom till att Erik kommer hem?
We´ll see.. ADJÖ

GNÄLLSPIKEN

Kategori: Allmänt

Jag tror inte det är sant. Det här är 3.e dagen som Edwin bara gnölar och gnäller för ingenting. Jag blir toooookig!!

Mina öron blöder och snart mina ögon också, jisses va trött jag är!
Undra om jag ska försöka få lite lugn i grabben i våran mysiga saccosäck framför lite Långbens galna gäng? Det brukar gå hem, hoppas det gör det idag också ;)

SAMSUNG

Kategori: Allmänt

Från en samsung till en annan. Nu har jag en galaxy mini att leka med så för tillfället är intresset för appar och dylikt väldigt stort. Har ju inte haft nån android tidigare så det är en helt ny värld för mig!
Inget bloggande idag alltså! ADJÖ

EARLY MORNING GLORY

Kategori: kärlekskrypet

Vaknade av lite gnöl från min guldklimp. Han lät lite gnälligare än vanligt så jag kikade ner i spjälisen och där.. Där låg det en bebis så konstigt att jag blev nästan förskräckt!
Han hade fötterna där kudden skulle vara, kudden låg nere där fötterna ska va, huvudet låg mot spjälen på andra sidan kortsidan där fötterna låg.
Helt konstigt snurrigt och obekvämt. Förstår inte hur han lyckats vända på sig och knorra runt sådär! Haha, unge! :P

Men morgonstund har gröt i mun så nu efter frullen är det morgongympa som gäller och strax vankas powernap. Me like <3

SKRATTTERAPI

Kategori: Allmänt

Haha ibland blir allt så jävla roligt :P Haha, särskilt om man är övertrött och har en övertrött Gojj i telefon efter att man haft ett övertrött samtal med Vivve där vi försökt forma morgondagen på ett bra sätt :P
Hahah, så underbart!!
 
Internet.. Awesome. Haha, gud. Jag måste sova!

SPÄCKAD HELG?

Kategori: Allmänt

När pappsen är borta dansar mamma på bordet!
Näe, inte riktigt så är det väl. Däremot har jag en himla massa planer och jag hoppas på att kunna genomföra allihopa. Har tänkt vara lite pysslig och huslig. Det ska städas, borras, skruvas, handlas, prövas, slängas och så vidare ;) Hoppas bara det blir bra av mina planer och att gubben giillarrreeee när han kommer hem. ;P
 
Ska bjuda på lite bilder på det bästa i världen
 

SOLOKVIST

Kategori: Allmänt

Nu är det bara jag och Edwin som bor här hemma i helgen. Pappsen är i fjällen och fiskar. Håller tummar för att det inte blir en brokeback upplevelse för honom bara ;P

Vi ska mysa hela helgen! Har massa alternativ på saker vi kan göra så vi ser väl vad som blir av. Kanske skiter i allt, stänger av och håller oss gömda ;P

GÄSP

Kategori: kärlekskrypet

Edwin fick för sig att tvärt vakna till kl 12 inatt men vi gav han tutten och vände han på sidan och dåsomnade han som en stock igen. Ända till 5.50.. Har som en regel för oss att inte kliva upp före kl 6 så vi väntade minsann ut 10 minuter innan det blev grötdags!

Nu försöker han trassla sig ur hoppgungan. Bäst jag hjälper han :P ADJÖ

LUCKY

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ÅNGER

Kategori: Allmänt

Vi har haft en händelserik dag. Vakna tidigt och eftersom mitt lilla hjärtegull vägrade sova på förmiddan här hemma så tog jag en power walk med honom och det tog inte många sekunder innan han somnade.
 
Stegade på duktigt och raskt en liten runda och sen avslutade jag power walken med att köpa lite nytt och gott till frukost på Ica Mariehem och sen ni.. Sen sprang jag jävlar hela vägen hem! :D Haha, jag gjorde faktskt det! Tog skogsvägen via vattentornet så det var lite sköna backar med i rundan så det kändes fasen jäkligt gött i kroppen sen, och fortfarande ;)
 
En sväng på returmarknaden, apoteket och NUS blev det också. En gåvagn, lite leksaksbollar och laxeringsmedel blev dagens inköp så nu hoppas jag att lillemans mage ger med sig och fungerar som normalt om ett tag för det är inge roligt att det är lite rött i bajset. Lillstackarn <3
 
Näe, mer frysta hallon och lite mer barnvagnsspan ;) ADJÖ!

EDWIN

Kategori: Allmänt

 

STORA KILLEN!!

Kategori: Allmänt

Jag testade idag att VÄNDA på sittdelen så han sitter FRÅN mig. Känns jätteskumt! Vill egentligen inte ha han från mig, vill ju se mitt lilla guld, men han verkade då trivas bra mycket bättre. Han va så snäll och satt fint i vagnen så.. Ja.. jag ska testa imorgon igen och se om det blir likadant, om han trivs lika bra då så måste jag överväga den där nya vagnen jag vill ha från Crescent. Shiit... :S
 
Under tiden han åkte vagn sittandes FRÅN mig så försökte han inte en ända gång att kravla sig ur bältet, hänga sig över kanterna och kika framåt. Han va mycket snällare, men det kanske bara va av ren slump. Han hade ju faktiskt nyätit också :P
 Inte för att det bruka spela ngn roll men..
 
Ååhh! Jag känner mig kluven gällande detta med ny vagn. :S Jag har kollat ut några och den jag fastnat för mest är Crescents nya sittvagn. Finns för 1999;- på både Barnens Hus och Jollyroom. Ska provsitta Edwin  i den imorgon och sitter han bra, för jag har redan testat styrt den och I LOVE IT, så måste jag överväga riktigt ordentligt att köpa den.
 
HJÄLP!! Som vanligt är jag helt off i skallen, är det alldeles för tidigt för mig att göra såhär? VÄnda han från mig..?
 
Han har ju iofs velat sitta upp hur länge som helst! Redan i liggdelen så dög det inte att ligga längre, han skulle ju prompt sitta från 4 månader typ, fastän han inte orkade det så fick jag göra nå mega-mek för att få han på plats i sittdelen. Han älskar ju att sitta och hänga med och jag verkar ju inte inressera honom längre så vad ska jag göra?
 
 

AWAY!

Kategori: Allmänt

Snart drar vi iväg på dagens äventyr. Lutar mot en dejt med Gojj och Lova och möjligen lite second hand spaning om tiden finns. Ska kolla lite ramar och dylikt, här ska det göras om!!!

Måste försöka skura, dammsuga och sånt tjafs också ;P

ADJÖ

GÅSTOL + PEVA

Kategori: Allmänt

Jag är med i en grupp på FB som heter PEVA, klumpfot. En av tjejerna där, hon som lade till mig, använder gåstol till sin son som har exakt samma problem som Edwin; klkumpfot på höger. Hennes son är en månad äldre och har inte haft andra besvär, med höfter och dylikt. så han är så lik Edwin man kan komma i jämförelse.
 
Efter ett jag såg hennes bilder på sin son med gåstol så frågade jag snällt om hur hon vågade ha han där. Jag tänkte väl att med gåstol så är det mycket hälsena som används och mycket tåtippande i början och enligt våra läkare har jag förstått att det är hälsenenan man ska akta sig för mycket för att använda. Dom sa egentligen aldrig något om gåstolen, bara att han kan hoppa i hoppgunga. Men den här tjejen svarade bara att hon har haft sin son där ett bra tag och det fungerar jättebra, han använder hela foten när han går i den och inget tåtippande.
 
Funderar på om vi ska testa en också? Det är ju inte så att jag tänker lämna han i den flera timmar, utan som med hoppgungan ungefär; 10 minuter på morgonen och möjligen 10 på eftermiddagen/kvällen. Med måtta borde man väl kunna använda det mesta anser jag?
 
Lurigt värre.. Men jag har bett syrran ta fram sin gåstol som hon använde till Kevin så innan vi hämtar den så hoppas jag på ett återbesök till ortopeden så jag kan rådgöra med läkaren. Om man läser lite på internet står det att i framtiden ska dom som har det, hålla sig undan att försöka elitidrotta inom sporter då mycket hälsena används, typ.. höjdhopp och balett kanske ;)
Men där är vi ju inte riktigt än. f
 
Några åsikter? Vad ska jag göra nu då?
 

RUSKPRICK

Kategori: Allmänt

Ännu en natt har gått och vi har fått sova ända till 6.00 !! Helt underbart! Jag börjar gilla den här nya sovstilen vårt lilla hjärtegull har kommit på ;)
 
Idag har jag som vanlgit cyklat till teg, jobbat och sen cyklat hem. Kul som alltid att cykla i motvind, uppförsbacke och regn, man kan säga att vissa dagars mående verkligen kan beskrivas på det sättet men inte idag! Nä för idag är sol i sinne, hujedamig så skönt det känns att få ha sovit från 23-24 igår till 08.00 i morse! UNDERBART!
Det är ju Erik och Edwins dag idag, som alla andra tisdagar ;)
 
 
Ska fixa fram filmen som jag fått hem och måste jag väl genomlida den så.. adjö!

DAGEN PÅ NYDALA

Kategori: Allmänt

VAD HÄNDE?

Kategori: Allmänt

Jag gjorde en liten ändring i hanteringen av mitt barn på natten. När han börjar knöla och skrika så väntade jag ett litet litet tag innan jag gick in, istället för att springa dit direkt som jag annars gör, och han hann somna om innan jag klev in. BÅDA GÅNGERNA!
Det var inga långa stunder han skrek till, inte ens en minut tror jag så det kändes inte så hemskt att låta han va ett tag.
Han sov hela natten fram till halv 6 i morse. Vi klev upp strax efter 6 och åt frukost och han var så extremt hungrig att han slukade värsta mega grötskålen och lite päronpure, messmör och en halv banan som jag lyckades få i han utan alltför mycket lirkande ;D Känner framstegen!
Nu hoppas jag på att det vänder och fortsätter i denna stil, han mår nog bättre själv av att jag inte är där å kollar och petar på  han så fort han gnyssar till. Tror ni inte det?
 
Vi har gjort våfflor till lunch och tänkte ta oss en tripp till Nydala men när jag lämnade far och son för att få tvärduscha så passade dom på att ta en liten power nap så nu sover dom och jag nördar här såklart.
Har tänkt rensa lite mer kläder och lägga ut på tradera. Jag fattar inte ens varför jag har kvar det som är i garderoben, jag gillar inget av det. '
 
Hejsvejs!
 

INSPO TIPS?

Kategori: Allmänt

Vill så gärna göra köket lantligt och fräsch och jag tar det lite pö om pö för ekonomins skull ;)
Nu har jag fått någon fix idé om att det ska bli en fotovägg i köket. Inte en sån med en megabild upptryckt på som tapet, det är INTE så fint tycker jag. Men smaken är ju som baken.
Mer shabby chic, gamla ramar i olika former med bilder i.
 
Något i denna stil lockar mig.
 
 
 
 
Är inte så sugen på samma ramar som alla här har. Ska nog ut och second hand shoppa lite för att se vars alla ovala, slitna och gamla goda ramar är.
 
Eller är det någon som har något annat förslag?

VILODAG?

Kategori: Allmänt

Näe söndagar är det full rulle också!
Vi vaknade tidigt, som vanligt halv 7, käka frukost och träna lite i hoppgungan som vi brukar och sen kom den efterlängtade förmiddagsluren..GUD så skönt att få sova lite till ;)
Vaknade av telefonen som ringde och på andra sidan luren va det Gojj som ville leka lite. GIVETVIS!!
Vi vaknade till, tog oss en prommis på Coop, handlade lite saker och knata hem igen för att vara redo när Gojj och Lovis kom på besök.
 
Vi gjorde kycklinggratäng, käkade chips, matade ungarna, lekte lite med dom, ventlierade och kollade in jollyrooms rea :P Haha, ganska awesome! Dessutom så lånade jag  ut tvättmaskinen så damen kunde få tvätta kläder och lukta gott på sjukis :P
 
 
Sen kom Erik hem en snabbis och sen kom både mamma och Miranda förbi och Erik kom hem igen så helt plötsligt var det fullt här hemma! Härligt!
Edwin fick en ny skjorta av sin mormor och en leksak som är JÄTTEJOBBIG, så han var gladast i världen. Nu sover lillpysen och skönt är väl det!
 
Jag ska ta tag i tvätten, disken och jag funderar på en runda med dammsugaren men egentligen vill jag skura golven fast vi har inge skurmedel så jag avvaktar med städningen tills imorgon. Ska se om jag kanske hittar motivationen att göra lite plankan och armhävningar så att jag inte förfaller helt! Börjar känna mig riktigt ur form..
 

SLAGSHJÄLTEN?

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad Edwin har fått för sig men hela natten, eller näe.. från 4 när jag tog över han till mig, och fram tills nu typ. Så har han slagit mig. Haha! Han ger mig värsta bitchslapsen. :P Haha

Nu gnäll han dessutom, gotta goo!

CLOTHE LOVE

Kategori: Allmänt

Längesen man kollade in kläder åt sig själv.
Här kommer lite av saker jag spanat in ;)
 
 
 

VÄNNÄS

Kategori: Allmänt

Samma lika känslor denna gång som efter alla andra gånger man vistas i Vännäs.. Hurven!
Jag fick mig godisremmar och en munk samt lite chips till Gojj och sen var det banne mig nog med Vännäs. Träffade, konstigt nog, bra mycket fler folk i Vännäs än i Bjurholm som jag var tvungen att hälsa på. Försökte att undvika dom flesta men alla gånger lyckas man inte tyvärr.

Så det har väl varit en bra dag.. Nu vankas det lugn och ro återigen ikväll. Känns konstigt att vi båda är hemma nu för tiden.. Eller.. Ja, skitsamma. Inget att ta här kanske.

Lite mer bus och lek med favoriten och sen är det nattning!

ÄCKLIGT

Kategori: kärlekskrypet

 
 
Sand är inte så intressant. Mer äckligt, det tyckte iaf lill sparven min <3

HÄRLIGT VAKEN

Kategori: kärlekskrypet

Det är ibland skönt att vakna samma tid varje morgon och få köra igång med de rutinerna man börjat skapa för lilla Eddie. Halv 7 varje morgon tar vi tag i dom inbitna rutinerna efter en natt som aldrig är lik den andre.
Hur har ni andra det med sömnen på dom små liven? Min pojke sover inte hela nätter, har aldrig gjort, gör era barn det? Hur gör ni för att få dom att göra det?

Jag vill hemskt gärna sova en hel natt men att tillämpa någon Anna Whalgren metod känner jag inte hemskt mycket för att göra. Då testar jag nog hellre mitt egna sätt och låter det får ta den tid det tar.

Mycket morgon babbel. Nu ska vi se lite barnprogram och fortsätta träna i hoppgungan nån minut till innan vi myser ner oss för lite frukt, vatten och våran förmiddagslur ;)

CANON PICS

Kategori: Allmänt

Bju på lite bilder jag lyckats ta med nya kameran. Har inte riktigt fått kläm på den än men det kommer väl ;)
 

<3

Kategori: kärlekskrypet

OPLANERAT

Kategori: Allmänt

Vi skulle ju som sagt till Göteborg idag och tillbringa lekdejten där, men lite ändrade planer blev det ändå. NOg för att vi tog oss till Göteborg men det blev ett mindre roligt avslut än vi väntat oss. Men peppar pepppar, nu får det fanken vara nog snart! En isolerad helg och sen får damen i fråga komma å busa igen, vad ska vi annars ta oss till? :)
 
Jag har gjort lite puréer idag och fått lite sol på blekbena så det som skulle ha suttit fint nu är energin till att träna, äta och orka ta hand om sig själv lite. Börjar bli slitsamt att se ut som 70 svåra år :P Men så fort jag får ordning på Edwins sovrutiner ska ni nog se att det kommer bli bra med mammsen också! Igår började vi hårdträningen och i natt fortsätter vi den. :)
 
 

MANIAC

Kategori: Allmänt

Helt galet så snabbt det gick med torsdagen! Vakna sent, (8.20) så det var bara att skynda upp och iväg för första NUS ärendet. Väl där fick jag aldrig plats på någon buss hem och andra ärendet var redan 12.50 och jag kom hem 11.30 typ. Stressa iväg och hann med allt innan tant Lina kom på besök.
 
Alltid trevligt att få surra av sig och jämföra graviditeter, karlar ;P och utbyta lite tips,råd och tankar. Sånt behövs alltid!
Blev ju av med lite kläder och prylar från förrådet så det gjorde plats för mer saker att knöka in där, great!!!
 
Imorgon vankas dejt? Playdate med sjuklingarna? ;P Vi hoppas då på det. Behöver ta mitt feta arsle härifrån ett tag, Göteborg passar ju fint då ;)
 
Nu blire lugn och ro innan natt-stormen börjar. ADJÖ
 
 

LIFE IS LIFE

Kategori: Allmänt

Upp upp, och ner å ner...  Upp upp och ner å ner.. And so on.
Man ska väl inte klaga, finns ju dom som har det värre här i världen. Typ dom i inlandet t.ex ;P
 
Onsdag har blivit massa promenader, flera timmar faktiskt. Barnmatslagning och städning samt lite utemys med sommarpojken min!! <3
Imorgon har vi en späckad dag. NUS, OTC och sen hem å..? Baka inför tant Linas besök :D Äntligen ska jag få bli av med lite babykläder och möjligen att man kan pracka på lite annat med damen  hem? ;P
 
Adjöken adjö!
 

AMUSING

Kategori: Allmänt

Jag kan inte annat än gotta mig i saker och ting som folk säger/gör. ;D Underbart att få nånting att garva åt så man tappar andan! Längesen man fick göra det så nu kan jag väl inte annat än hoppas på att det blir mer av den varan ;P Hahaha!!! Tack för den du "anonyma" idiot :P haha, helt underbart! :P
 
 
 
 

MAMMSENS GOSSEGOS

Kategori: kärlekskrypet

BJURHOLMSDAGARNA

Kategori: Allmänt

Som jag tror att jag skrev i några tidigare inlägg så spenderde vi en hel dag nästan, ute i Bjurholm och hälsade på mamma i söndags. Det är alltid lika kul att träffa la familia, dock inte ett dugg kul att vistas i Bjurholm. Usch vilket jävla ställle alltså! Urkel, får bara hurven när jag tänker på skiten. Önskar att mina syskon kunde klippa navelsträngen till mamma så hon kan få flytta därifrån och till ett ställe där folk inte är helt bortblåsta i skallen.

Folket man råkar se/träffa är ju EXAKT samma folk som fanns där när man flyttade för 10 år sen.
Den ända skillnaden är att folk har kläckt ur sig fler ungar, bytt flick/pojkvänner och möjligen tappat ett par eller lagt på sig lite kilon.
Rent pinsamt! Sen måste väl dom intala sig själv både en och annan sak för att orka med det tragiska livet dom skaffat sig. Usch så pinsamt. Det är nästan så att man vrider sig och själv blir generad över graden på pinsamhet, tur man inte hänger kvar i Bjurholm. Snacka om att aldrig ta sig nånstans i livet om man stannar kvar.

Men, nog om det. Jag bor ju inte där så de miserabla nunor som vandrar runt gatorna behöver jag ju inte plåga mina ögon med mer än en gång per år. SKÖNT!!

Härligt att ventilera lite avsky. Ha en bra dag ;)

HOPPA

Kategori: Allmänt

Min lille sötnos har börjar förstå hoppgungan lite bättre ;D Nu är han så nöjd när hn kan studsa lite, ååh vilken goding vi har till son <3
 
 
Idag vankas kyrkarbete och kanske en cykeltur och om det inte blir någon bättring så kommer sjukhuset få sig ett besök också.Vi får se..
 
Men ha en bra dag alla ;)

KINGEN

Kategori: kärlekskrypet

WASH IT AWAY

Kategori: Allmänt

Gissa om tvättmaskinen går varm hos oss idag! Jag började redan tvätta vid 8 och hade jag haft en tumlare så hade jag rivit ner allt jag kommer över för att tvätta, men nu med torkställ så tar torkningen lite längre tid. Orkar ju inte sätta igång torkskåpet, det blir bara i absoluta nödfall I tell you!!

Min underbara karl kom hem i natt efter en sväng på stan, och tog sig lite nattmat. Imorse när vi klev upp så såg vi att kylskåpet var öppet. Undra vem som glömde stänga?
Inte mer att göra åt saken än att stänga dörrn och slänga allt som inte är så fresch. Karlar... :P

Inge regn idag iaf! Heja uppehåll och heja solen! Ge mig sommar för tusan! :D

OFF WE GO

Kategori: Allmänt

Igår va inte en lika produktiv dag som jag räknat med, men idag kanske det bär av?
Ska se om jag kan fixa lite mer tvätt och lite mer städ, börjar bli lite smutsigt här och nu har jag köpt rengöringsmedel så hej hej skurmopp min gamla vän!
 
Baka kanske man ska göra? Eller inte.. Nån annan dag kanske. :P
Det måste bli ordning på våra cyklar så jag ha en shysst bike att rulla till jobbet på tisdag.
 
Men det blir en tur till Bjurholm idag på marknaden. Lite mys med mormor och mostrar kanske, och varför inte en och annan sockrad munk? Tjock som man är så gör inte en munk någon skillnad på sommar bodyn!!!  :P