kärlekskryPEVA

Vardagen som mamma till Edwin med klumpfot(PEVA) och mer därtill.

FORWARD

Kategori: Allmänt

Som dom flesta kanske vet så har min son, Edwin, klumpfot. Det har inneburit att vi har gipsat ut hans fot i etapper och till slut opererat i form av att klippa hans hälsena. Efter operationen så har han varit tvungen att använda sig av en ortos, eller skena som det också kallas. Den ska användas 23 timmar om dygnet och det är väldigt viktigt, extra viktigt är det att den används nattetid, det är ju då dom små liven växer som mest ;)
För att senor och muskler ska växa till sig och det ska bli bra i hans klumpfot så behövs denna ortos i minst 1 år framåt och sen är det ENDAST nattetid som den behöver användas. Detta är ju givetvis olika för alla för alla som har klumpfot har olika typer och olika grader men vi hade sån tur att vi hade bara klumpfot på en fossing, högern, och det var väldigt milt!
 
Jag trodde att Edwins utveckling skulle bli lidande i form av att krypning, ställa sig upp och gå blev extremt försenat men ack så fel jag hade. Lillspjuvern har sån vilja att ta sig fram så han börja krypa med skenan samma dag som han blev 7 månader! 
Inte långt därefter, ca 2 veckor, så började han ställla upp sig, MED SKENAN! 
Så för att inte hämma hans utveckling så tog jag bort skenan lite oftare och längre stunder under dagen och vem börjar inte stappla sig lite framåt om inte Edwin?
 
Nu för tiden så står han och går längst med soffa,bord osv, försöker få gå med hjäpl av levande stöd och klä'ttrar hejvilt överallt! Han är 9 månader.
Vi har fått glada besked från farbror doktorn som säger att vi slipper skenan på dagtid så nu är det riktigt fullt ös här hemma med vår lilla sparv!
GUD så skoj detta är! 
Jag älskar utveckling! Måste vara det mest fantastiska nånsin!
 
 

 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    grattis! då går han nog "på riktigt" snart :-) vilken duktig kille!

    2012-10-03 | 07:19:39

Kommentera inlägget här: