kärlekskryPEVA

Vardagen som mamma till Edwin med klumpfot(PEVA) och mer därtill.

KLUMPFOT

Kategori: Klumpfoten

Ni som läst min blogg vet att jag har en liten son med klumpfot, Edwin.
Har läst mycket på internet om just klumpfot och barn med det och
har sett att det är vanligare än man tror. Det är många
mammor som delar med sig om sina erfarenheter med sina barn
som är "drabbade" så nu tänkte jag göra detsamma.

När jag googlar kommer det alltid upp massa forum och bloggar med andra mammor som sett på UL eller vid födseln att deras barn också har klumpfot på en eller båda fötterna, och dom är helt förstörda. Det är verkligen som att hela världen för dom går under? Vissa forumsinlägg där folk skrivit att dom fått reda på att deras barn ha klumpfot i typ 20.e vckan, så känner dom nästan detsamma som om det vore lika bra att ta bort ungen.
Hallå? Det är klumpfot! Det är inte en hjärndöd unge ni ska klämma ut, förhoppningsvis.
Klumpfot nu för tiden är ingen match alls!

Det finns otroligt bra vård, ortopederna är fenomenala och metoden vi använder i dagens läge är den absolut bästa. Utvecklingen inom detta behandlingsområde har breddats så otroligt mycket så jag förstår inte varför ni är så uppe i varv?
Självklart vill man att sitt barn ska vara helt och hållet friskt men den turen har inte alla. Man ska ju vara glad att man har ett barn över huvudtaget för det är en lyx inte alla har turen att få heller.

När vi fick reda på att Edwin hade klumpfot och hur behandlingen såg ut och hur det kan påverka framtiden så är det väl klart att det kändes smärtsamt i hjärtat, MEN! Han är frisk i övrigt och om vi nu måste köpa 2 olika storlekar på skorna i framtiden SO BE IT!
Det fungerar lika bra att mysa, använda snygga kläder, busa och ha det bra med Ed som med alla andra barn trots att han gått igenom gipsning, operation och nu skena.
Barnen anpassar sig fort, dom vet ju inget annat och det gör inte vi som första gångs föräldrar heller. Vi är ju bara vana vid detta och det fungerar hur bra som helst så jag kan inte riktigt förstå hur andra folk tänker när dom får beskedet om att deras barn har klumpfot.
Verkar ju som att dom inte vill fortsätta vara gravid dom som få reda på det via UL och det tycker jag bara är konstigt.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    btw hade ni den gratis försäkringen, får ni ut några pengar och ersättning för omkostnader kring Ed? :)

    2012-03-24 | 12:42:27

Kommentera inlägget här: